ep coches de segunda mano 20210318134137
COCHES.NET

Dels prestatges als concessionaris buits? 2020 va ser l'any en què tenir reserves de paper higiènic a casa equivalia a tenir una cartera de bitcoins. Aquest any, els experts ho tenen clar: "Els cotxes són el paper higiènic del 2021".

Són les paraules de Chad Wilson, de Wilson Ford, un dels concessionaris nord-americans que millor estan capitalitzant la resurrecció de l'automòbil.

"Tot". És la resposta d'un dels venedors de Ford en preguntar-se què és el que més s'està venent durant aquests primers mesos de l'any. "Crec que hi ha un temor de perdre alguna cosa", reconeix Wilson. "Estem acceptant molts encàrrecs, perquè no tenim res en estoc", afegeix.

El fenomen no només es redueix a Tesla i al cotxe elèctric. General Motors, per exemple, també ha disparat un 19% les seves vendes durant el primer trimestre, fins als 642.250 vehicles, només tenint en compte el mercat nord-americà. La companyia ha afirmat que les seves fàbriques de camions i SUV estan treballant actualment a ple rendiment, a l'igual que les seves accions, que pugen més d'un 46% aquest any.

Volkswagen tampoc es queda enrere. El colós germànic, amb gran presència al Vell Continent, puja més d'un 58% el 2021 i ha venut un 21% més de cotxes durant el primer trimestre, fins a 90.853 unitats. Ull també amb Ford, que acumula un ral·li superior al 54% tot i vendre 'només' un 1% més durant el trimestre. El 'truc' està en el fet que les vendes dels seus camions s'han elevat un 5% i les dels seus SUV, un 14%. A més, ha venut 6.631 de les seves Mustang Mach-E, pel que fa a les tres unitats de l'últim trimestre del l'any passat.

L''ovella negra' borsària és Toyota. La seva cotització només ha avançat un lleu 0,3% aquest any i presenta una forta volatilitat en l'estructura dels preus a llarg termini. A curt, tal com s'assenyala a la seva fitxa tècnica de Bolsamanía, el títol es presenta com "alcista, però molt proper al suport i a l'àrea crítica que a dia d'avui genera la directriu alcista en cotes de 8.003,25".

Malgrat el seu incert aspecte tècnic, Toyota també ha venut més durant el primer trimestre, concretament un 22% més, fins als 603.066 vehicles. Si ens fixem únicament en el seu mes de març les xifres són encara més aclaridores: +87%.

Noticias relacionadas

contador