llave coche dial 1

Les vendes de cotxes d'ocasió s'han elevat un 3,4% al primer trimestre de l'any, cosa que implica que per cada cotxe nou se'n van vendre dues de segona mà. A més a més, durant el mes de març es van registrar 178.180 operacions amb cotxes usats, un increment del 2,1%, segons un estudi de Faconauto.

Les compres de vehicles usats per part de flotes de llogadors van augmentar un 144,8% al març, fet que fa suposar que aquesta és la principal causa en el creixement del nombre de transaccions de vehicles d'ocasió.

A més, això també explica que l'increment fos més gran en els cotxes usats de menys d'un any, que van créixer un 25,3% al març i acumulen el 8% del total de les operacions del trimestre, durant el qual es van incrementar un 14,5%.

El director de comunicació de Faconauto, Raúl Morales, ha afirmat que l'impuls del vehicle usat es deu a "la progressiva regularització de l'arribada d'unitats al mercat, l'increment de les matriculacions i la clara millora de les adquisicions per les empreses i del rent a car". A més, Morales ha valorat que la pujada més gran s'hagi produït en un "mercat sa" de cotxes de fins a cinc anys "i no basat en cotxes de més de deu anys".

No obstant això, malgrat que la pujada més gran s'hagi produït en vehicles de menys d'un any, la majoria de les operacions es continuen concentrant en cotxes de més de 15 anys, que suposen el 38,9% del total de les operacions, amb 182.258 unitats.

Pel que fa a les fonts d'energia dels cotxes comprats, la gasolina continua guanyant terreny al dièsel amb un augment del 6,8% al primer trimestre, enfront de la disminució del 2,1% del dièsel. Tot i això, les transaccions de vehicles dièsel van representar un 55,9% del total fins al març.

Pel que fa a cotxes elèctrics purs de segona mà, les operacions van baixar un 12% respecte al mateix trimestre de fa un any i suposen un 0,6% del mercat total, amb 2.611 unitats venudes. Per contra, els híbrids endollables sí que van augmentar fins a les 2.611 unitats venudes, un 34,1% més. Per part seva, els dièsel elèctrics endollables no convencen i s'han desplomat un 65,8% durant aquest primer trimestre, amb només 198 unitats venudes.

La directora de comunicació de GANVAM, Tania Puche, ha destacat que el descens de les importacions "ens diu que el mercat està veient una recuperació d'estoc", ja que les compres a altres països fa un any "creixien a doble dígit per pal·liar els efectes derivats de les crisis dels xips sobre l'oferta”. A més, Puche opina que aquesta recuperació contribueix a "frenar el preu mitjà del vehicle d'ocasió".

contador