• Marshall Wace incrementa la seva aposta baixista i arriba a l'1,2% del capital

La pressió dels inversors curts o a la baixa sobre la constructora presidida per Juan Villar-Mir no cessa. Les dues últimes dentelladas consisteixen en la irrupció d'un nou fons, el vell conegut WorldQuant, i l'augment de la posició que ja tenia oberta Marshall Wace.

En concret, i segons les dades registrades en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), WorldQuant, que el 2015 ja va ser un dels baixistes habituals a OHL, torna un any després al capital de la constructora espanyola amb una posició equivalent al 0,5% del capital.

Pel que fa a Marshall Wace, és el cinquè moviment que protagonitza a l'agost. El 3 d'agost va sorgir amb el 0,72% del capital; el 4 d'agost va saltar al 0,86%; el 5 d'agost va ampliar a l'1,01%; el 8 d'agost va créixer fins a l'1,1%; i el 10 d'agost ha fet un pas addicional fins a l'1,2%. Es converteix així en el fons amb una major posició a la baixa en el valor, per davant de l'1,1% d'Oxford Management.

Segons l'última remesa de dades oferta per la CNMV, recaptada amb dades fins al passat 5 d'agost, la presència dels baixistes en OHL havia crescut fins a aconseguir el 6,15% del capital. Aquest percentatge superava gairebé en dos punts percentuals a l'existent dues setmanes abans i era el més alt des d'octubre de 2015.

D'aquesta manera, els baixistes, que són aquells inversors que prenen posicions en un valor amb l'expectativa de guanyar diners amb la caiguda de les seves accions, mantenen la seva pressió a OHL. Això sí, després del nerviosisme de les dues setmanes anteriors, l'actual està sent menys intensa. Els títols es mouen en els 2,29 euros, amb el que es mantenen en els preus del passat divendres. En el que va d'any, acumulen un descens del 56%.

contador