wall street rojo
Alberto Sánchez

Wall Street registra un lleu rebot després de marcar nous mínims anuals després de les fortes pèrdues de dimecres, en un context d'alta volatilitat. Els inversors continuen venent renda variable de manera agressiva, sobretot del sector tecnològic, en no comptar amb el suport monetari de la Reserva Federal (Fed).

  • 44.296,51
  • -

"La volatilitat s'ha instal·lat en un mercat que comença a assumir que el context és complex per als actius de risc. La inflació es manté a nivells elevats, el creixement es debilita i els bancs centrals acceleren les estratègies de sortida", argumenten des de Bankinter.

Tot això mentre la inflació als EUA es modera, "però segueix avançant intermensualment; els problemes a les cadenes de subministrament persisteixen i la guerra entre Rússia i Ucraïna s'enquista", afegeixen.

"Un bon termòmetre de la por són les criptodivises, que acumulen caigudes més que rellevants a la setmana. El bitcoin es deixa més del 25%. Per això seguim defensant una estratègia amb una exposició molt reduïda a renda variable. Les borses tornaran a presentar potencials interessants, però aquell moment encara no ha arribat. L'ajust no s'ha acabat", sentencien.

QUANT DUREN ELS MERCATS BAIXISTES?

"La bona notícia és que els mercats baixistes duren menys que els alcistes". Així de francs es mostren els analistes de Bank of America sobre la situació actual a Wall Street, que s'ha desplomat en perdre l'anomenada 'Fed put', que s'ha transformat en allò que ells anomenen 'Fed Kaput'.

Aquests experts recorden que, històricament, els 19 mercats baixistes dels últims 140 anys han provocat caigudes mitjanes del 37,3% als mercats i han tingut una durada de 289 dies.

"El rendiment passat no indica el rendiment futur, però si ho fos, el mercat baixista actual acabaria el 19 d'octubre del 2022, amb l'S&P 500 als 3000 punts i el Nasdaq als 10.000", assegura el banc nord-americà.

EL DOW JONES MIRA ELS 30.000 PUNTS

"Després de diversos intents per recuperar la mitjana de 200 sessions el Dow Jones confirma l'abandonament del suport clau dels 32.272 punts i dona un objectiu de caiguda fins als 30.000 punts", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Això suposa un canvi de tendència a mitjà i llarg termini. Per veure un senyal de fortalesa hauríem d'esperar un tancament per sobre de la resistència dels 34.117 punts, si bé la resistència clau es troba als 35.500 punts, preus on es troba la mitjana de 200 sessions”, afegeix aquest expert, que no descarta un “rebot puntual” després d'una caiguda superior al 10% des del 22 d'abril.

GUERRA, ECONOMIA, EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'escena empresarial, Disney cau després de presentar els seus resultats. La companyia d'entreteniment va assenyalar que els seus parcs a Àsia continuen afectats pels confinaments per frenar la Covid.

A nivell econòmic, s'han publicat dades d'atur setmanal. Les peticions setmanals de desocupació han repuntat lleugerament fins a les 203.000 des de les 202.000 de fa una setmana, per la qual cosa se situen per sobre de les previsions del consens que n'anticipava 195.000.

A més, s'ha publicat l'índex de preus de producció (IPP) del mes d'abril. L'IPP anual s'ha suavitzat fins a l'11% des de l'11,5% anterior, encara que ha quedat per sobre de les previsions, que esperaven que fos del 10,7%. L'evolució mensual ha estat del 0,5%, lluny de l'1,6% del març i en línia amb les estimacions.

Pel que fa a la taxa subjacent, que exclou el menjar i l'energia, ha caigut al 8,8% des del 9,6% anterior i al 8,9% calculat pels experts. A l'evolució mensual, el ritme de creixement s'ha alentit fins al 0,4%, des de l'1,2% anterior i el 0,6% esperat.

Al front bèl·lic, Finlàndia ha confirmat que sol·licitarà la seva entrada a l'OTAN "sense demora" per reforçar la seguretat davant l'amenaça de Rússia. Està previst que Suècia també ho faci, cosa que sens dubte augmentarà les tensions amb el Kremlin.

En altres mercats, el barril de cru West Texas repunta un 0,34% (106,07 dòlars) i el barril Brent es deixa un 0,11% (107,35 dòlars), mentre que l'euro es deprecia un 0,95% (1 ,0411 dòlars). A més, l'unça d'or cedeix un 0,34% (1.847 dòlars). Finalment, el bitcoin baixa un 4% (28.233 dòlars) i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,53%.

Noticias relacionadas

contador