- Tesla, fabricadora de cotxes elèctrics, puja un 7% després de superar previsions amb els seus resultats
- Oxford Economics anticipa que la gran reforma fiscal es convertirà en una modesta retallada d'impostos
Vendes a Wall Street, després que el Dow Jones marqués aquest dimecres un nou rècord per sobre de 22.000 punts, impulsat sobretot pels guanys propers al 5% d'Apple després dels seus resultats. Les caigudes han augmentat després d'una dada de ISM serveis, corresponent al mes de juliol, que s'ha situat molt per sota de l'esperat.
- 43.112,27
- -
L'ISM serveis mostra l'evolució del sector més important per a l'economia nord-americana, ja que suposa dos terços del PIB, aproximadament. El pronòstic anticipava una lleugera baixada fins a 57,0 des de 57,4, però la dada ha baixat fins a 53,9, mínims dels últims 11 mesos. Dades per sobre de 50 indiquen expansió de l'activitat, però la forta caiguda ha deixat una miqueta descol·locats als operadors.
En l'agenda econòmica, també s'han publicat les dades d'atur setmanal, que segueixen confirmant la fortalesa del mercat laboral. El consens esperava una lleugera caiguda de les peticions setmanals de desocupació fins a 242.000 des de 244.000 i finalment el descens ha estat fins a 240.000. Les peticions contínues es mantenen per sota dels dos milions, tal com estava previst. A més, a Regne Unit el Banc d'Anglaterra ha mantingut sense canvis els interessos en el 0,25%.
Després de la dada d'ocupació de la consultora ADP, que va mostrar la creació de 178.000 llocs de treball durant el mes de juliol als EUA, els analistes mantenen la seva previsió de 183.000 per a l'Informe d'Ocupació que es publica aquest divendres, abans de l'obertura del mercat. Està previst que la taxa d'atur baixi fins al 4,3% des del 4,4% i que el salari mitjà per hora treballada pugi un 0,3%.
Sobre l'esperada reforma fiscal que pretén aprovar l'Administració en aquest exercici, perquè entri en vigor en 2018, els analistes d'Oxford Economics comenten que l'escassa sintonia entre els republicans del Congrés i el president els fa preveure que l'ambiciosa reforma fiscal anunciada pel president finalment es convertirà en "una modesta retallada d'impostos".
En l'actualitat empresarial, la companyia que és protagonista aquest dijous després de publicar els seus nombres trimestrals és el fabricant de cotxes elèctrics Tesla, que es revalora un 7%. Els analistes de Citi mantenen la seva valoració en 357 dòlars, preu al qual s'acosten els seus títols, que van tancar ahir en 325 dòlars i avui pugen fins a $348.
"L'empresa va anunciar que el Model 3, el seu cotxe de 35.000 dòlars els lliuraments dels quals han començat recentment, ja acumula 455.000 comandes i actualment està registrant 1.800 reserves cada dia", assenyalen des de Bankinter.
"Les expectatives positives de vendes en altres models més cars de la companyia com el Model S també van afavorir la cotització, a pesar que Tesla va tenir una sortida de caixa de 1.160 milions en el segon trimestre (pràcticament el doble que el flux negatiu de 622 milions del primer trimestre) a causa de les inversions a augmentar la seva capacitat de producció", afegeixen aquests experts.
Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas cotitza pla, en 49,60 dòlars, mentre el cru Brent es revalora un 0,2%, fins a 52,40 dòlars. A més, l'unça d'or cau un 0,3%, fins a 1.274 dòlars.
Al mercat de divises, l'euro puja un 0,1% enfront del dòlar, fins a $1,1868, després de marcar màxims de 30 mesos per sobre d'1,19 dòlars en la jornada anterior. La divisa europea s'aprecia més d'un 12% enfront del 'bitllet verd' enguany. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 2,24%.