new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street obre la sessió amb pèrdues al voltant de l'1% després del rebot del 2% registrat dimecres pels índexs novaiorquesos, que van tallar així 6 jornades consecutives de pèrdues.

La intervenció del Banc d'Anglaterra per frenar la caiguda dels bons britànics va calmar també el mercat nord-americà de deute. El rendiment del bo USA a 10 anys va caure amb força fins a nivells del 3,77%, després de superar durant la jornada el 4%, fet que va contribuir al rebot de les borses. Tot i això, ara torna a repuntar al 3,84%.

Els inversors saben que aquesta referència del 4% és un nivell psicològic important, i mentre no se superi, la correcció de les borses es pot frenar. Això té relació amb altres factors importants per al mercat. En primer lloc, l'enduriment monetari de la Reserva Federal (Fed).

El banc central va anticipar a la setmana passada que els interessos poden acabar l'any per sobre del 4%, i per això el ritme de pujada de tipus que realitzi a principis de novembre i durant la reunió de desembre seran claus per a les TIRs dels bons. En aquest sentit, totes les dades relacionades amb la inflació que es vagin coneixent al llarg de les properes sessions i setmanes seran determinants.

Mentrestant, més inversors mostren el pessimisme. L'inversor multimilionari Stanley Druckenmiller creu que la política monetària de la Fed no tindrà un bon final a l'economia dels EUA i apunta que el país viurà una recessió el 2023 "més profunda" del que molts esperen.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'S&P 500

En segon lloc, cal recórrer a l'anàlisi tècnica. L'S&P 500 va marcar dimecres un nou mínim anual i des del 2020 als 3.623 punts, però des d'aquí ha rebotat fins als 3.719 punts. A curt termini, el rebot pot continuar fins als 3.900 punts, segons indica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Un tancament per sobre dels 3.715 punts confirmaria l'inici d'un repunt, encara que no serà de consideració mentre no superi el nivell dels 3.900 punts", indica aquest expert.

El mal moment actual dels mercats ens fa extremar la prudència, ja que no descartem que acabi abandonant els mínims anuals que presenta als 3.636 punts. Això ens faria pensar en una extensió de les caigudes fins al nivell dels 3.200 punts”, afegeix.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'escena econòmica, les referències econòmiques més rellevants als EUA són les dades d'atur setmanal d'aquest dijous, que han caigut fins al nivell més baix des d'abril, i han baixat fins a les 193.000 des de les 209.000 registrades durant els set dies previs.

També s'ha conegut la tercera estimació del Producte Interior Brut (PIB) dels Estats Units, que ha disminuït a una taxa anual de 0,6% el segon trimestre del 2022, segons ha publicat l'Oficina d'Anàlisis Econòmics. El primer trimestre, el PIB real es va contreure un 1,6%.

Aquesta disminució menor de l'economia nord-americana és el reflex d'un repunt en les exportacions, una acceleració en la despesa del consumidor i una disminució menor en la despesa del govern federal que van ser compensats parcialment per una desacceleració en la inversió privada en inventaris, una desacceleració en la inversió fixa no residencial i una disminució més gran en la inversió fixa residencial.

L'Índex del sentiment del consumidor de la Universitat de Michigan es coneixerà aquest divendres, les expectatives d'inflació del qual són molt seguides pel mercat els últims mesos, i el deflactor del consum privat subjacent PCE (també divendres), la mesura d'inflació preferida de la Fed.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,06% (82,20 dòlars) i el cru Brent avança un 0,2% (89,47 dòlars), mentre que l'euro es deprecia un 0,02% (0,9731 dòlars). A més, l'unça d'or baixa un 0,4% (1.663 dòlars) i el bitcoin perd un 1,5% (19.254 dòlars).

Noticias relacionadas

contador