trader-desolado-ultimo-desplome-wall-street
Reuters

Wall Street tanca aquest dilluns per la celebració del Labor Day. La tornada a l'escola dels nord-americans culmina amb aquest dia festiu. Però els futurs dels índexs nord-americans no descansen ni en vacances. I vénen amb caigudes davant l'entrada en vigor dels nous aranzels entre la Xina i els EUA.

La Xina ha anunciat aquest cap de setmana la imposició de nous aranzels a les exportacions dels EUA. El gegant asiàtic ha reaccionat a la implementació dels aranzels del 15% dels EUA a les exportacions xineses amb impostos sobre productes nord-americans d'entre el 5% i el 10%.

No obstant això, la segona potència mundial ha respost amb cautela als nous impostos de l'Administració de Donald Trump, ja que només ha gravat una tercera part dels més de 5.000 productes llistats en el seu últim anunci. Entre ells s'inclou la soja i el petroli.

La majoria dels aranzels sobre aquestes exportacions nord-americanes entraran en vigor el 15 de desembre, fet que dona temps al seguiment de les negociacions entre els dos països sobre la guerra comercial que mantenen durant els últims mesos. A més, la Xina ha deixat en stand by per ara els seus plans de gravar els automòbils i la maquinària d'automoció nord-americanes.

QUÈ ÉS EL LABOR DAY?

El Labor Day és l'equivalent al Dia del Treball als EUA. Se celebra el primer dilluns de setembre i té el seu origen en una desfilada que va tenir lloc el 5 de setembre de 1882 a Nova York. Aquell festeig va ser liderat per la Noble Ordre dels Cavallers del Treball, és a dir, Knights of Labor.

contador