dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street roman tancat aquest dimarts pel festiu del Dia de la Independència (Independence Day). Els índexs novaiorquesos van finalitzar dilluns amb lleugeres pujades, en una sessió en format reduït. Els futurs sobre els índexs cotitzen amb suaus pèrdues, malgrat que el mercat no obrirà les portes.

  • 20.115,54
  • 0,72%

"Encara que l'índex manufacturer ISM dels EUA es va contreure per vuitè mes al juny fins al nivell més feble en més de tres anys, la desocupació es va mostrar i els preus de l'ISM es van contreure més ràpid, dues coses que la Reserva Federal (Fed) certament està contenta de veure”, afirma Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Aquest dimecres, les operacions tornaran a la borsa amb el focus a la Reserva Federal (Fed), que publicarà les actes de la seva última reunió, en què va decidir fer una pausa en el seu enduriment monetari.

En aquest sentit, serà clau conèixer el debat al si de l'organisme al voltant de l'evolució de futures alces, principalment després que el seu president, Jerome Powell, hagi avançat dues pujades més abans que finalitzi l'any.

L'eina FedWatch, de CME Group, atorga un 90% de probabilitat que el banc central nord-americà pugi els tipus 25 punts bàsics a la reunió de juliol, fins a la forquilla del 5,25%-5,5%.

AGENDA ECONÒMICA

La Fed ha avançat que els seus propers moviments en política monetària estaran determinats per les dades macroeconòmiques que es vagin coneixent, principalment les relacionades amb l'IPC i l'ocupació.

En aquest sentit, aquesta setmana serà clau per als inversors, ja que comptaran amb importants referències relacionades amb el mercat laboral. Dijous, la consultora ADP difondrà la seva enquesta sobre l'ocupació privada, i també se sabran les xifres d'atur setmanal.

Tot i això, la cita més important arribarà divendres amb l'informe d'ocupació oficial del juny, per al qual el consens espera que se situï en 200.000 llocs de treball des dels 339.000 del mes anterior.

Així mateix, es donaran a conèixer el PMI i l'ISM serveis, per als quals s'estima que es mantingui en línia amb les dades del mes de maig.

GUERRA TECNOLÒGICA EUA-XINA

La guerra tecnològica entre els EUA i la Xina afronta un nou episodi, després que el gegant asiàtic hagi anunciat que limitarà i controlarà les exportacions de diversos metalls que són crítics per a la indústria dels semiconductors.

El Ministeri de Comerç xinès ha confirmat que limitarà les exportacions de productes relacionats amb el gal·li i el germani, dos metalls molt utilitzats pels fabricants de xips, per protegir la seguretat i els interessos nacionals.

L'anunci es produeix després de l'ofensiva llançada per l'Administració Biden per restringir l'accés dels fabricants xinesos a la tecnologia nord-americana i holandesa per elaborar els semiconductors més avançats.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,39% (70,58 dòlars) i el Brent avança un 1,33% (75,47 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia 0,11% (1,09 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,30% (1.937 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 3,858% i el bitcoin es deixa un 0,81% (31.011 dòlars).

contador