bandera eeuu 1200x800

Wall Street roman tancat aquest dilluns pel dia de Martin Luther King. Els índexs novaiorquesos van finalitzar la setmana amb guanys, liderats pels valors tecnològics, tot i conèixer una dada d'inflació que va repuntar al desembre més del que s'esperava. Els futurs sobre els índexs cotitzen amb signe mixt malgrat que el mercat no obrirà les portes.

  • 19.839,83
  • 2,56%

Aquest dimarts les operacions tornaran a la borsa i els inversors seguiran molt atents a la publicació de més resultats empresarials, així com a la tensió que es viu al mar Roig després que els Estats Units i els seus aliats hagin llançat atacs aeris contra els rebels hutís al Iemen.

L'altre focus d'atenció del mercat és a Suïssa, on té lloc la celebració del Fòrum de Davos. La trobada, sota el lema 'Reconstruir la confiança', permetrà reflexionar sobre els desafiaments claus del món, marcat per les tensions geopolítiques dels darrers anys, però també per tendències que definiran el futur, com ara la descarbonització de l'economia i la intel·ligència artificial.

Al llarg de la setmana, l'agenda econòmica inclou la publicació de les vendes al detall del mes de desembre i el Llibre Beix de la Fed, que donarà més informació sobre l'activitat i les expectatives econòmiques del país.

VISIÓ DE MERCAT

L'índex de preus de producció (IPP) del desembre han servit per eclipsar un IPC més alt del que va esperar que la inflació general als EUA augmentés del 3,1% al 3,4%, "la segona vegada que hem vist a la inflació dels Estats Units repuntar des del nivell del 3% des del juny de l'any passat", valora Michael Hewson, analista en cap de mercat de CMC Markets.

L'expert estima que "aquesta incertesa suggereix que els mercats podrien estar avançant-se a la probabilitat de retallades de tipus el març". "Els mercats ja saben que la Reserva Federal ha acabat pel que fa a nous augments de tipus, i actualment tenen descomptades sis retallades de tipus de 25 punts bàsics per a aquest any. Això sembla massa i és més dels tres que té la Reserva Federal a les seves projeccions de diagrama de punts", puntualitza.

Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, per la seva banda, centra la seva valoració en els resultats dels grans bancs, que “tot i una sèrie de resultats mixts i uns ingressos nets per interessos rècord, els grans bancs comparteixen el mateix pronòstic per el proper any: els seus ingressos nets per interessos cauran, ja que s'espera que la Reserva Federal (Fed) redueixi els tipus".

ANÀLISI TÈCNICA

L'S&P 500 segueix lluitant per superar màxims històrics que presenta als 4.818 punts i, des de fa un mes, es manté cotitzant en una banda lateral de consolidació just per sota d'aquest nivell.

"La fortalesa del selectiu nord-americà és molt important. Estarem molt pendents d'un tancament per sobre d'aquest nivell de preus. La superació d'aquests preus la deixaria el camí obert perquè puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 5.000 punts, preus que creiem que no trigarà gaire a assolir", valora César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

Per sota, el primer nivell de suport es troba als 4.682 punts, mínims de l'última correcció. "Compte que si acaba abandonant aquest nivell de preus és probable que puguem acabar veient una extensió de la correcció fins al nivell dels 4.600 o fins i tot els 4.500 punts", afegeix Nuez.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

En el pla empresarial, Microsoft s'ha convertit en l'empresa més valuosa del món per capitalització de mercat, ja que ha superat Apple al final de la sessió borsària de divendres.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,77% (72,12 dòlars) i el Brent perd un 0,69% (77,75 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,09% (1,0939 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,23% (2.056 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,939% i el bitcoin cau un 0,92% (42.212 dòlars).

Noticias relacionadas

contador