bandera eeuu 1200x800

Wall Street roman tancat aquest dijous pel Dia de la Independència (Independence Day) després del signe mixt de dimecres, en una jornada en què el mercat va obrir tan sols mitja sessió i durant la qual l'S&P 500 i el Nasdaq van tornar a marcar nous rècords. Els futurs sobre els índexs cotitzen sense tendència definida, encara que el parquet novaiorquès no obrirà les portes.

  • 21.070,79
  • -0,17%

"El repunt de les accions nord-americanes continua recolzat pel sector tecnològic, els altres es mantenen tímidament optimistes. Un entorn de tipus més baixos hauria d'ampliar el repunt a altres sectors, però altres sectors difícilment podrien registrar la mateixa amplitud de guanys que el sector tecnològic. Si la tecnologia de gran valor es desploma, la resta del mercat es veurà afectat", valora Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Aquest divendres les operacions tornaran a la borsa i els inversors seguiran molt de prop la publicació de l'informe d'ocupació oficial del juny, per al qual es preveu un descens en la creació de llocs de treball fins als 195.000 des dels 272.000 del mes anterior.

Tot això, després que la consultora ADP mostrés aquest dimecres una relaxació del mercat laboral amb 150.000 nous llocs de treball, per sota dels 157.000 de maig (revisats a l'alça des de 152.000) i de les estimacions del consens, que anticipaven un lleuger avenç fins als 160.000.

"Estem entrant amb força en un període en què 'les males notícies són bones notícies' a mesura que la Reserva Federal (Fed) avança cap a la seva primera retallada de tipus. No sabem quan retallarà les taxes, però sabem que com més febles siguin les dades, més a prop estarà de la primera retallada de tipus", explica Ozkardeskaya.

LA FED DEMANA "PACIÈNCIA" AMB LES RETALLADES

El mercat laboral és una de les referències que la Reserva Federal segueix de prop de cara a les futures decisions en matèria de tipus d'interès.

En aquest sentit, les actes de l'última reunió del banc central nord-americà demanen "paciència" amb les taxes, ja que assegura que necessita més temps perquè la política monetària exerceixi el seu efecte sobre els preus. Alhora, una part dels banquers centrals ha assegurat "que hi havia incertesa sobre el grau de restricció de la política actual".

Per la seva banda, el president de la institució, Jerome Powell, ha celebrat el "progrés" aconseguit en matèria d'inflació, tot i que ha demanat més "confiança" sobre el retorn de la inflació a la meta del 2% per iniciar les retallades de tipus.

"Hem avançat força i hem tornat a situar la inflació de camí cap al nostre objectiu", ha assenyalat Powell al Fòrum de Sintra (Portugal), encara que sense donar una resposta precisa sobre el mes d'inici de les retallades de tipus.

ANÀLISI TÈCNICA

L'S&P 500 segueix donant mostres de fortalesa després de superar ahir els màxims històrics que va dibuixar divendres passat intradia als 5.523 punts.

"Això confirma el final de la consolidació lateral de les darreres dues setmanes i ens fa pensar en una extensió de les pujades fins al nivell dels 5.800 punts", comenta César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

Amb tot, l'expert destaca que cal tenir present que, el dia 12 de juny passat, es va deixar un buit alcista que no ha cobert de moment. "Això és una mostra de la fortalesa actual de les compres que ens convida a pensar en una extensió de la seva tendència alcista principal. No apreciarem un senyal de feblesa mentre es mantingui cotitzant per sobre dels 5.300 punts", afegeix.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,94% (83,10 dòlars) i el Brent cedeix un 0,85% (86,60 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,12% (1,0799 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,21% (2.364 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,354% i el bitcoin cau un 3,61% (57.675 dòlars).

contador