ep archivo - el presidente de la reserva federal de estados unidos jerome powell
RESERVA FEDERAL DE ESTADOS UNIDOS - Archivo

Wall Street intenta superar la por de la inflació i es desperta amb rebot per segona jornada consecutiva, després dels descensos destacats registrats durant les tres primeres sessions de la setmana. Els inversors segueixen donant-li voltes a la mala dada d'inflació del mes d'abril als Estats Units, que ha tensionat les borses mundials per la por de mercat d'una espiral inflacionista que obligui a la Fed a retirar els seus estímuls monetaris abans del previst.

  • 43.444,99
  • -

Segons publica FundNews, les 'mans fortes' del mercat estan aconsellant comprar a les correccions, ja que comparteixen la visió de la Fed que els preus pujaran de manera transitòria durant uns mesos, per després tornar a una senda descendent durant l'última part de l'any. No tots opinen el mateix, però de moment aquesta és l'opinió de consens.

Per la seva banda, la Reserva Federal ja ha començat la seva 'campanya' per frenar el temor del mercat després de l'històric repunt de la inflació d'abril als EUA fins al 4,2%, en la seva major pujada mensual des de setembre de 2008. El governador del banc central, Christopher Waller, va dir que les taxes no pujaran fins que les autoritats vegin una inflació per sobre de l'objectiu durant molt temps o fins que hi hagi una inflació excessivament alta.

A més, va comentar que la Fed necessitarà veure diversos mesos més de dades per calibrar les expectatives d'inflació a llarg termini. També ha posat èmfasi que només hi ha un "desajust" temporal entre la creixent demanda de treballadors i la voluntat/capacitat de les persones per aconseguir una feina.

La presidenta de la Reserva Federal de Cleveland, Loretta Mester, afirma que "estem realment enfocats a les expectatives d'inflació. Veiem una inflació per sobre del 2% aquest any i després tornarà a baixar. Hauríem d'esperar volatilitat mes a mes en les dades".

Encara que ja hi ha analistes que anticipen una retirada d'estímuls per part de la Fed abans del que s'esperava. Berenberg afirma que "la Fed ja està darrere de la corba i les seves declaracions públiques que la inflació és temporal i el seu desdeny pels riscos d'una inflació més alta semblen inconsistents amb la realitat econòmica. Esperem que les dades dels propers mesos obliguin la Fed a canviar de to i, al final de l'estiu, el banc central indiqui que començarà a reduir les seves compres d'actius".

A l'agenda econòmica, s'han conegut les vendes al detall d'abril, la producció industrial i la confiança al consumidor de la Universitat de Michigan preliminar de maig.

Les vendes al detall han estat pitjor del que s'esperava i s'han situat per sota del consens. "Una correcció parcial en les vendes subjacents sempre va ser probable després del salt de març, provocada per l'última ronda d'estímuls, un repunt de la tempesta de febrer i, potser, el començament de la Pasqua", expliquen els experts de Pantheon Macroeconomics.

Per anàlisi tècnica, les primeres zones de suport per als índexs nord-americans apareixen als 33.230 punts de Dow Jones, els 3.980 sencers de l'S&P 500 i els punts 12.300-12.600 de Nasdaq. Mentre aquestes zones de preu no siguin perforades a la baixa, la correcció és un moviment normal després de les fortes pujades acumulades per Wall Street des que va començar l'any.

El petroli West Texas puja un 0,5%, fins als 65,60 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,13% i es canvia a 1,2131 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,61% i l'unça d'or baixa un 0,1%, fins als 1.833 dòlars. Finalment, el bitcoin puja un 1%, fins als 56.935 dòlars.

Noticias relacionadas

contador