wall-street-ouvre-en-hausse 20200821111638

Wall Street obre amb guanys que superen l'1% de mitjana, animats una vegada més per l''efecte vaccí'. Moderna acaba d'anunciar que el seu vaccí contra la Covid-19 té una eficàcia del 94,5%.

  • 42.175,11
  • -

L'estatunidenca es converteix en l'últim fabricant de medicaments a dir que té un vaccí potencialment eficaç.

La notícia ha fet que els inversors cerquin noms de baix rendiment que depenen d'una vacuna que reobri l'economia. Cal recordar que Pfizer i BioNTech ja van dir la setmana passada que el seu vaccí candidat contra el coronavirus té una eficàcia de més del 90%.

Després d'aquest anunci, el Dow Jones avança prop d'un 1,7%, mentre que el S&P 500 pugen un 1,2%. El Nasdaq 100 va endarrerit, i amb prou feines puja un 0,1%. De fet, el Dow Jones està fregant màxims històrics, cosa que ja va aconseguir l'S&P 500 al tancament de la setmana passada.

"L'anunci d'una vacuna eficaç per part de Pfizer i BioNTech la setmana passada va ser tan important que gairebé vam oblidar que s'acabaven de celebrar eleccions presidencials als EUA". "La vacuna converteix el que podria haver estat una crisi prolongada en quelcom més semblant a un desastre natural (gran impacte, ràpida recuperació)", asseguren a la CNBC els analistes de TS Lombard.

Finalment, en matèria macro, cal destacar que l'índex manufacturer d'Empire State ha caigut del 10,5 d'agost al 6,3 de novembre. Els experts de PM reconeixen que és una xifra "decebedora però no necessàriament símptoma d'un afebliment del sector".

Noticias relacionadas

contador