new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street segueix pujant a hores d'ara encara que ha alentit el seu ral·li. Després dels màxims marcats pel Dow Jones a l'obertura, els tres índexs segueixen en verd encara que amb alces d'entre el 0,1% i el 0,2%. Tot i els dubtes dels inversors sobre la inflació i el creixement, el cert és que, de moment, res no és capaç d'aturar la inèrcia alcista de la renda variable nord-americana.

  • 39.375,87
  • -

Al capítol econòmic, les exportacions xineses van avançar a un ritme del 27,1% a l'octubre, per sobre del 25,1% anticipat pel consens. Per part seva, les importacions van pujar un 20,6%, per sota del 25,2% anticipat.

Durant la setmana, la principal dada als Estats Units serà la d'inflació corresponent al mes d'octubre, que es publicarà dimecres. El consens anticipa que la taxa d'inflació general se suavitzarà lleugerament fins al 5,3% i que la taxa subjacent, sense aliments ni energia, es mantindrà al 4%.

Recordem que divendres passat, els inversors van valorar l'Informe d'ocupació d'octubre que es va publicar als Estats Units, i que va superar àmpliament els pronòstics del consens.

"Les nuvolades que planen sobre el mercat laboral s'estan dissipant. Les dades apunten a una reacceleració de la creació de llocs de treball, recolzada per la millora de les condicions sanitàries i la recuperació gradual de l'oferta de mà d'obra", van comentar des d'Oxford Economics. A més, van anticipar que la creació de llocs de treball es mantindrà entre 400.000 i 600.000 fins al 2022 si la situació sanitària continua millorant.

D'altra banda, els Estats Units reobre aquest dilluns les seves fronteres terrestres i aèries als passatgers internacionals vacunats amb la pauta completa contra la Covid-19, cosa que millorarà les previsions per a totes les empreses associades al turisme i als viatges.

A més, durant el cap de setmana el Congrés va aprovar finalment el pla d'infraestructures promogut per l'Administració Biden, valorat en 550.000 milions de dòlars durant els propers cinc anys.

Sobre el tapering de la Fed anunciat la setmana passada, Seema Shah, estrateg en cap de Principal Global Investors, destaca com a "preocupació més gran el risc que les expectatives d'inflació a llarg termini es descontrolin, cosa que pot forçar la Fed a prendre mesures”.

Tot i això, anticipa que la Fed esperarà uns mesos després de concloure el tapering per apujar els tipus. "La nostra expectativa és que la primera pujada de tipus de la Fed arribarà el desembre del 2022", explica aquesta experta.

A l'escena empresarial, Tesla cau amb força després del nou xou d'Elon Musk, que ha fet una enquesta a Twitter per preguntar si és bon moment per vendre el 10% del capital de Tesla, amb el valor a màxims històrics i després d'haver-se disparat les darreres setmanes.

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 1% fins als 82,08 dòlars, després que l'OPEP+ decidís dijous mantenir l'augment de 400.000 barrils diaris en la producció.

A més, l'euro s'aprecia un 0,03% i es canvia a 1,1569 dòlars, mentre que l'unça d'or baixa un 0,1%, fins als 1.815 dòlars. Per acabar, la rendibilitat del bo nod-americà a 10 anys puja lleugerament fins a l'1,49%, i el bitcoin rebota un 6%, fins als 66.273 dòlars.

Noticias relacionadas

contador