traders wall street portada

Signe mixt a Wall Street després dels guanys acumulats els últims dies. El Nasdaq avança un 0,5% i es dirigeix de nou cap als 10.000 punts, mentre els inversors es pregunten si la renda variable dels EUA pot continuar avançant des dels nivells actuals.

  • 43.275,91
  • -

Excloent-ne Automòbils, les vendes al detall a la principal economia del món van repuntar un 12,4%, molt per sobre de la pujada esperada del 5,5% i de la caiguda del 15,2% registrada a l'abril.

Les vendes del Grup de Control, que incideixen directament en el càlcul del PIB, s'han recuperat un 11% i han superat àmpliament la previsió del 4,7%, després de la baixada del 12,4% d'abril.

"És difícil ofegar amb caigudes un mercat amb una tendència alcista tan ben sostinguda", indiquen els experts de Leuthold Group a la CNBC. "Després de la correcció del 7%, el mercat ha estat bombardejat novament amb bones notícies", afegeixen.

També són positives les dades de concessions de permisos de construcció. El nombre de llicències s'ha incrementat un 14,4% fins a 1,22 milions, una xifra en línia amb les expectatives del mercat. La concessió de nous permisos de construcció se situa ja a nivells molt similars als del curs passat, i és "un indici que, amb aquestes dades a la mà, el sector de la construcció sí que podria situar-se prop de registrar la tan anhelada recuperació en “V”", expliquen des d'IG.

En matèria de política monetària, aquest dimecres acaba la intervenció de dos dies de Jerome Powell, president de la Reserva Federal. Respecte a la política del país, les manifestacions en protesta per l'homicidi de George Floyd van perdent força, i el temor a un rebrot també. Però alerta amb la lletra petita.

"L'actitud de molts americans sembla ser que ja estan farts del virus, però el virus encara no està fart d'ells", apunten des de Swan Global Investments. "El ral·li del mercat rep impuls de la sensació que el pitjor ja ha passat, però els rebrots locals poden desafiar aquest optimisme", alerten.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex ha tancat en vermell, mentre que la resta d'Europa allarga el ral·li del dimarts. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat en gran part aferrades també al verd.

Noticias relacionadas

contador