Wall Street comença la setmana en positiu, amb pujades del 0,3% de mitjana, i allarga la festa de tres setmanes consecutives de guanys. El bon comportament de borses com les estatunidenques ha fet que entitats com Goldman Sachs hagin revisat a l'alça els seus preus objectius i, en el cas d'aquest últim, el banc d'inversió ara espera que l'S&P 500 arribi a 3.600 punts d'aquí a finals d'any.
- 41.938,45
- -
Noticia relacionada
Goldman cree que el S&P 500 puede subir un 20% más hasta final de año"L'S&P 500 ha superat una resistència clau tot i afrontar forts vents en contra", assenyalen al seu torn els experts d'Oppenheimer.
Però no es tracta d'una jornada més a la borsa de Nova York: els inversors tenen la mirada posada en les negociacions per a un nou paquet d'estímuls i en les tensions creixents amb la Xina. Demòcrates i republicans segueixen sense arribar a un acord per impulsar la primera economia del món que, al seu torn, ha ajornat la revisió del seu acord comercial amb el gegant asiàtic fins a nou avís, i sense posar una data sobre la taula.
La revisió d'aquest pacte estava prevista en un primer moment aquest dissabte passat, segons fonts citades per l'agència Reuters. Aquestes mateixes fonts asseguren que el retard es deu a conflictes de programació. També apunten que els EUA volen tensar encara més la corda, i alhora donar temps perquè es facin més compres xineses d'exportacions estatunidenques.
Caldrà veure com es desenvolupen els esdeveniments, però mentrestant els inversors han conegut l'enquesta manufacturera Empire State d'agost. L'índex ha sofert una important caiguda aquest vuitè mes de l'any, passant de 17,2 de juliol a 3,7 a l'agost, cosa que, segons els experts d'Oxford Economics, demostra que "l'impuls de reobertura no pot durar per sempre". Els enviaments van augmentar modestament, les noves comandes van disminuir, i l'ocupació va augmentar lleugerament. Els fabricants es mantenen optimistes sobre les perspectives a curt termini, però una mica menys que al juliol.
Segons Oxford Economics, "la recuperació de la indústria manufacturera es solidificarà més lentament que no pas la immediata recuperació parcial que ha estat estimulada en gran manera per les reobertures. El recent augment dels casos de coronavirus i la posterior pausa dels plans de reobertura a molts estats posa en relleu que la trajectòria del virus dictarà la força de la recuperació del xoc pandèmic".
I és que els analistes d'aquesta firma creuen que "la demanda fluixa, les interrupcions de la cadena de subministrament i la gran incertesa limitaran persistentment el rebot de la fabricació, fins que es trobi una solució sanitària per al virus. El nostre pronòstic de referència preveu que la fabricació no torni als nivells d'activitat anteriors al virus fins a 2022", conclouen.
A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex està caient en aquest començament de setmana pressionat pels seus valors turístics, concretament per Meliá i IAG, davant les noves restriccions imposades per Alemanya. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat en verd liderades per la Xina i malgrat la històrica contracció del PIB del Japó.