meta snap portada
© Alberto Sánchez

Wall Street registra un fort descens, particularment al Nasdaq, després del rebot de dilluns. La caiguda d'Snap després de retallar ahir a la nit la previsió de beneficis afegeix pressió baixista al sector de la tecnologia, el que més està patint des que va començar l'any.

  • 21.289,15
  • 0,85%

Snap, matriu de Snapchat, ha rebaixat les previsions de resultats trimestrals, perquè l'entorn econòmic ha empitjorat més ràpid del que s'esperava l'últim mes. Les seves accions s'enfonsen i afecten el conjunt del sector tecnològic, sobretot empreses com Meta, matriu de Facebook; Twitter i Alphabet, matriu de Google.

A més, els inversors segueixen pendents del sector al detall, que es va desplomar a la setmana passada després de les advertències de Walmart i Target sobre l'augment de costos. Durant la jornada, Nordstrom i Best Buy publicaran resultats i previsions.

RETALLADA DE PREVISIONS PER A LA XINA

Un altre factor negatiu per als inversors és que el banc nord-americà JP Morgan ha retallat la seva previsió de creixement per a la Xina per a aquest any del 4,3% al 3,7% a causa de la "incertesa més gran" i de la "contracció més profunda" de la seva economia, per la política de 'zero Covid' aplicada per Pequín.

Sobre la Xina, el president Joe Biden ha reiterat que pot retallar els aranzels als productes xinesos imposats per Trump, en un esforç per controlar l'elevada inflació als Estats Units.

Al front bèl·lic, Rússia continua redoblant la seva ofensiva per controlar la regió estratègica del Donbàs, mentre que el president ucraïnès, Volodimir Zelenski, ha parlat d'"extermini" rus quan es compleixen tres mesos de l'inici de la invasió; i ha advertit que "vénen setmanes difícils".

SUPORT TÈCNIC PER AL MERCAT

L'S&P va caure fins als 3.810 punts, xifra que suposa una reculada del 38,2% de Fibonacci de tota la pujada des dels mínims de la pandèmia (març del 2020) fins als màxims històrics de principis d'any.

Molts especuladors consideren que es pot produir un violent rebot de curt termini al mercat nord-americà des d'aquest suport més gran de mercat, a causa de l'extrema sobrevenda que acumula la renda variable nord-americana les últimes setmanes. L'indicador va arribar a marcar aquest dilluns un màxim intradia als 3.981 punts.

Pel que fa a la visió fonamental de grans inversors, la gestora alemanya DWS considera que "les valoracions substancialment més baixes han donat lloc a un potencial de preus a l'alça en un horitzó de 12 mesos". Per això, malgrat la reducció dels objectius de preus, "esperem 4.400 punts per a l'S&P 500 (per al juny del 2023). Això suposa una rendibilitat total del 14% (basada en un nivell de l'índex de 3.903 punts)", expliquen.

AGENDA ECONÒMICA

A l'agenda econòmica, s'ha conegut la dada del PMI del sector serveis als Estats Units del mes de maig, que ha caigut fins al nivell dels 53,5 punts des dels 55,6 d'abril i per sota dels 55,2 esperats pel consens. També s'ha publicat el PMI manufacturer al país nord-americà, que s'ha situat en línia amb les estimacions del consens al nivell dels 57,5 ​​punts, 1,7 menys que al mes anterior (59,2).

També parlarà Jerome Powell, encara que en un esdeveniment sobre desenvolupament de les comunitats índies en què no s'esperen declaracions sobre política monetària. D'altra banda, es continua celebrant el Fòrum Econòmic Mundial de Davos.

Dimecres, la futura vicepresidenta de l'organisme, Lael Brainard, també farà un discurs, abans de conèixer aquell mateix dia les actes de l'última reunió del banc central.

Recordem que l'enduriment monetari de la Fed per lluitar contra la inflació és el principal vent en contra per a Wall Street, ja que el mercat ha anticipat que hi haurà menys creixement i condicions financeres més dures durant els propers mesos.

A nivell econòmic, atenció divendres a l'indicador de preus PCE, que "cobra una rellevància especial en un moment d'elevada inflació i és utilitzat per la Fed per prendre les seves decisions de política monetària", assenyalen des de Bankinter. Si el PCE indica un respir en el ritme de pujada de la inflació, pot ser l'excusa perfecta per al rebot.

En altres mercats, el barril de cru West Texas cau un 0,13% (110,14 dòlars) i el barril Brent repunta un 0,04% (113,47 dòlars), mentre l'euro s'aprecia un 0,17% (1,0707 dòlars) i continua recuperant-se en descomptar el mercat pujades de tipus a la zona euro a partir del juliol. A més, l'unça d'or avança un 0,63% (1.859 dòlars); i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 2,8%. Finalment, el bitcoin guanya un 0,18% (29.286 dòlars).

Noticias relacionadas

contador