• Los dataos del sector manufacturero en EEUU del mes de junio superan previsiones
  • Jim Cramer no entiende el comportamiento del mercado en las tres últimas sesiones
  • Las bolsas han subido con fuerza pero Cramer no encuentra explicación al movimiento
  • Los futuros sobre el petróleo West Texas caen 0,5%, hasta 48,09 dólares.
  • SP ha reiterado el rating AA+ de EEUU, aunque ha advertido sobre la deuda
wallstreet

Wall Street segueix de ral·li i cotitza amb suaus compres, després dels forts guanys de les últimes tres sessions. La borsa de Nova York ha recuperat tot el que havia perdut després del Brexit i es troba de nou molt prop de màxims històrics, a l'espera d'un cap de setmana més llarg de l'habitual. Recordem que els mercats americans no obriran dilluns per la festivitat del 4 de juliol, dia de la Independència als EUA.

  • 42.818,97
  • -

L’S&P 500 es troba a les portes de la resistència dels màxims de juny (2.120 punts) i molt prop del seu màxim històric, situat en 2.134,72 punts. La superació d'aquestes dues resistències situaria al principal índex mundial en pujada lliure absoluta, la millor posició per a qualsevol subjacent. En qualsevol cas, caldrà esperar esdeveniments i veure si l'indicador finalment es decideix a superar aquestes importants resistències tècniques.


Segons Jim Cramer, analista de CNBC, el ral·li de les borses després del Brexit no té sentit. "Aquest moviment és indignant per la seva audàcia, perquè molt poques persones creien que podria produir-se". El natural, segons Cramer, és que el mercat no aconseguís reposicionar-se davant un impacte com el del Brexit.


L'AGENCIA S&P CONFIRMA EL RÀTING DELS EUA, PERÒ ADVERTEIX DE RISCOS

L'agència de qualificació creditícia Standard and Poor's (S&P) ha reafirmat el ràting atorgat al deute públic dels Estats Units en AA+ a llarg termini i en A-1+ per al curt termini, en tots dos casos amb perspectiva estable. La qualificadora ha lloat la diversificació de l'economia i la flexibilitat de la política econòmica, però ha advertit de l'alt nivell d'endeutament del país, que limita el potencial de la nota assignada.


Les qualificacions del deute sobirà dels Estats Units són compatibles, explica S&P en un comunicat, amb la diversitat de la seva economia, les fortaleses institucionals, la seva extensa flexibilitat de les polítiques econòmiques (incloent la gestió de la crisi financera de 2008 i 2009, en particular la política monetària proactiva), i que és l'emissor de moneda de reserva més important del món. No obstant això, el desacord mostrat en diferents moments entre les parts implicades en les negociacions polítiques "han limitat la capacitat de promulgar reformes a través de votacions". L'agència espera un creixement de l'economia nord-americana del 2,0% aquest any, després del 2,4% el 2015, i del 2,3% anual en mitjana pels dos propers anys.


Per contra, com a aspecte negatiu, S&P assenyala el nivell d'endeutament, amb una càrrega per a l'economia derivada, de manera que el percentatge del PIB del deute del Govern dels ‘Estats Units segueix sent dues vegades el nivell de 2007. La qualificadora preveu que el deute es mantingui estable els propers anys, i tendeixi a disminuir a mida que augmentin els ingressos fiscals i disminueixin les despeses.


La recuperació de l'economia dels Estats Units és ja d'un 15% en comparació del punt més baix sofert el segon trimestre de 2009, en termes de PIB, segons les estimacions de la qualificadora. No obstant això, aquest repunt de l'activitat econòmica és mediocre respecte de rebots anteriors, encara que cal considerar que ha estat la depressió més greu des del ‘crash’ de 1929.

QUÈ CAL ESPERAR DE L'ECONOMIA DELS EUA?


A més, a llarg termini el creixement potencial dels ‘Estats Units ha disminuït i "probablement serà proper al 2%, la qual cosa reflecteix l'envelliment demogràfic, que contribueix al fet que la taxa d'activitat estigui en mínims de 40 anys, i que la productivitat del treball ha disminuït l'última dècada en comparació de la mitjana dels últims 70 anys, després de la Segona Guerra Mundial".


Malgrat això, el ritme de creixement de la primera economia mundial es compara favorablement amb el d'altres economies avançades, una bretxa que augmentarà previsiblement a partir d'ara mentre la Unió Europea en general i el Regne Unit en particular es vegin afectats negativament per la decisió dels britànics de votar en referèndum en favor del Brexit.


ECONOMIA: A L’ESPERA DE DADES EN EL SECTOR MANUFACTURER


En l’àmbit econòmic, el PMI manufacturer de Markit de juny ha pujat fins a 51,3 des de 50,7 al maig, lleugerament per sota de la dada de 51,4 anticipat pel consens. No obstant això, el ISM manufacturer del mateix mes ha superat clarament previsions, en pujar fins a 53,2 des de 51,3, molt per sobre del 51,5 previst.


EMPRESES: TESLA I APPLE CENTREN L'ATENCIÓ


En l'escenari empresarial, Tesla Motors és protagonista perquè el propietari d'un Tesla Model S amb pilot automàtic, ha mort després de conduir el seu cotxe amb aquest sistema d'intel·ligència artificial. Aquest tipus de conducció autònoma es cobra per tant la seva primera víctima mortal. El conductor va perdre la vida quan el seu vehicle es va ficar sota un camió en una carretera de Florida (EUA).


A més, Apple vol seguir potenciant Apple Music, el seu servei de música en línia. La plataforma ha complert un any amb millors resultats del que es podria esperar i ara els de Cupertino volen més suport de grans artistes. Per a això, la fórmula seria comprar la plataforma Tidal, la companyia propietat de Jay-Z i altres grans artistes que posseeix importants acords amb cantants i músics molt atractius per Apple Music.


ALTRES MERCATS


Els futurs sobre el petroli West Texas cauen 0,5%, fins a 48,09 dòlars.


Els bons del Tresor EUA a 10 anys pugen 15/32 dòlars; la seva rendibilitat cau fins a l'1,421%.


L'euro puja 0,2%, fins a 1,1135 dòlars.

contador