Wall Street segueix comprant aquest dimecres després dels guanys de dimarts, fet que suposa una extensió de les pujades registrades durant les primeres sessions d'aquesta setmana. L'atenció dels inversors està posada en la dada clau d'inflació del juny, que determinarà el rumb de la política monetària de la Reserva Federal (Fed), i que ha mostrat una moderació dels preus més gran que l'esperada.
- 21.289,15
- 0,85%
L'Índex de Preus al Consum (IPC) dels Estats Units ha baixat al juny al 3% en taxa interanual, enfront del 4% registrat al maig. Aquest moviment s'ha situat lleugerament per sota del que s'havia anticipat, ja que s'esperava un 3,1%. Per part seva, la taxa subjacent, que exclou aliments i energia, ha retrocedit cinc dècimes, fins al 4,8%, mentre que el consens apuntava a un 5%.
Naeem Aslam, director d'anàlisi de Zaye Capital Markets, assegura que "aquesta és la millor notícia per als mercats des del començament de l'any pel que fa a les dades de l'IPC dels EUA".
"Aquesta és la xifra més baixa des de la pandèmia, i sens dubte és una bona notícia per a l'economia, però és important tenir en compte que encara és una situació transitòria. Però, en general, els comerciants estan celebrant aquesta situació", afegeix.
John Leiper, director d'inversions de Titan Asset Management, destaca que "això no dissuadirà la Fed d'augmentar les taxes a la propera reunió, però pot avançar la discussió sobre la taxa terminal, fixant el preu d'una segona pujada de taxa a finals aquest any".
En aquest sentit, l'eina FedWatch, de CME Group, atorga un 92,4% de probabilitats que la Reserva Federal emprengui una nova pujada de 25 punts bàsics a la reunió de juliol i porti els tipus fins a la forquilla del 5,25% -5,5%.
Respecte als bancs centrals, aquest dimecres el Banc del Canadà (BoC) donarà a conèixer la decisió de política monetària, per a la qual s'espera una alça de 25 punts bàsics, fins al 5%.
A més, durant aquesta jornada es publicarà el Llibre Beix de la Fed, que proporcionarà una orientació sobre la situació econòmica dels Estats Units.
REAJUST AL NASDAQ 100
El Nasdaq 100 també serà el centre d'atenció durant els propers dies després que s'hagi donat a conèixer que el 24 de juliol entrarà en vigor un reequilibri de l'índex per reduir les ponderacions del grup conegut com els "set magnífics", que ha impulsat gran part dels guanys del selectiu tecnològic des del començament d'any.
El reequilibri cerca reduir les ponderacions combinades de Microsoft, Meta, Nvidia, Tesla, Alphabet, Apple i Amazon, de poc més del 50% a poc més del 40%.
Aquest és el tercer reequilibri especial registrat per al Nasdaq 100 i la companyia ha comunicat que anunciarà noves ponderacions el 14 de juliol.
EMPRESES I ALTRES MERCATS
Al pla empresarial, el mercat té una cita clau divendres, moment en què comenci la temporada de resultats del segon trimestre amb la publicació dels comptes dels grans bancs com ara JP Morgan, BlackRock, Citigroup i Wells Fargo.
"Hi ha un nerviosisme creixent que, després d'una primera meitat de l'any tan bona, és probable que la segona meitat de l'any sigui molt més desafiant", comenta Hewson.
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,10% (74,80 dòlars) i el Brent avança un 0,12% (79,40 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,14% (1,1021 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,15% (1.940 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,946% i el bitcoin es revalora un 0,53% (30.718 dòlars).