new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street segueix caient amb força després de registrar la setmana més baixista des del 2020 (el Nasdaq va caure a prop del 8%) i mentre els inversors centren la seva atenció en tres factors: Ucraïna, els resultats empresarials i la Reserva Federal (Fed).

  • 20.394,13
  • -2,40%

La correcció de la renda variable nord-americana segueix el curs després d'un 2021 excepcional. Per anàlisi tècnica, es tracta d'un moviment normal després dels forts guanys acumulats l'any passat, ja que les borses es mouen sempre a 'dents de serra'.

A nivell fonamental, però, els inversors ja comencen a posar-se nerviosos perquè el Nasdaq acumula una caiguda del 12% des de començament d'any i del 15% des del seu màxim històric de finals de novembre. Un moviment similar al que es va produir el març i l'abril de l'any passat, quan la tecnologia es va enfonsar un 20%, però posteriorment va reprendre la seva inèrcia alcista.

I, en tots dos casos, la correcció ha estat provocada pel mateix factor. La pujada en el rendiment dels bons, encara que aquesta vegada no es deu a l'estimació d'un creixement econòmic més gran, sinó a la previsió d'una Fed molt més agressiva en la seva política monetària per contenir la inflació.

GOLDMAN SACHS ANTICIPA UNA FED ENCARA MÉS DURA

En aquest sentit, els analistes de Goldman Sachs fins i tot esperen més de quatre pujades de tipus el 2022 i anticipen que la reducció del balanç començarà al juny a un ritme de 100.000 milions de dòlars mensuals.

Per tant, s'espera que el banc central prepari dimecres el mercat per a un nou cicle més agressiu, ja que el seu objectiu principal és reduir l'elevada inflació. "Veiem risc que la Fed vulgui prendre mesures d'ajustament a cada reunió fins que canviï la imatge. Això planteja la possibilitat d'un anunci anticipat de reducció del balanç al maig, i de més de quatre augments de tipus aquest any", han explicat des del banc nord-americà.

Recordem que el banc central publicarà les conclusions aquest dimecres a la tarda. Atents a un possible rebot del mercat, que es troba molt sobrevenut, davant de qualsevol missatge de Jerome Powell per tranquil·litzar els inversors.

RESULTATS EMPRESARIALS

Al capítol de resultats empresarials, hi haurà multitud de referències destacades. Als Estats Units, serà el torn d'IBM, Microsoft (dimarts), Tesla i Intel (dimecres) i Apple (dijous), entre d'altres empreses rellevants.

Després de la caiguda de Netflix la setmana passada, hi ha una gran expectació per comprovar quina serà la reacció d'aquestes companyies en publicar les xifres.

UCRAÏNA: PUJA LA TENSIÓ

El Departament d'Estat dels EUA va recomanar diumenge a tots els ciutadans a Ucraïna que abandonin el país immediatament, a causa de l'extraordinari desplegament militar de Rússia a la frontera.

A més, el secretari d'Estat, Antony Blinken, va reiterar la seva advertència contra una invasió russa d'Ucraïna, en comentar que qualsevol ingerència agressiva de Rússia seria resposta amb "severitat".

A l'altra banda del tauler, Rússia ha advertit que els EUA i els seus aliats estan preparant "grans provocacions" per guanyar-se l'opinió pública davant la situació de tensió a la frontera. Aquests esdeveniments no agraden als inversors, perquè són una font addicional d'incertesa i volatilitat per a les borses.

EL BITCOIN SEGUEIX BAIXANT

En altres mercats, el bitcoin continua baixant amb força en plena onada de vendes en les 'criptos'. La moneda digital es deixa més del 4%, fins als 33.721 dòlars.

Per part seva, el petroli West Texas baixa un 0,3%, fins als 84,89 dòlars, després del ral·li de les últimes sessions. A més, l'euro es deprecia un 0,2% i es canvia als 1,1318 dòlars, mentre que l'unça d'or avança un 0,5%, fins als 1.841 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys continua relaxant-se fins a l'1,73%.

Noticias relacionadas

contador