trader-a-la-bourse-de-new-york-new-york-stock-exchange-wall-street

Recollida de beneficis a Wall Street després del ral·li de les últimes sessions, que van empènyer el Nasdaq fins a nous màxims històrics aquest dilluns. La reobertura de la primera economia del món segueix en el punt de mira dels inversors.

  • 43.275,91
  • -

Hoteleres, aerolínies, empreses de creuers... els valors més exposats són també els que més retrocedeixen aquest dimarts després d'avançar posicions en anteriors jornades.

"Les dades recents, com són els informes d'ocupació i les previsions not tan pèssimes de la companyies, estan impulsant la sensació que el pitjor ja ha passat als mercats", assenyalen els experts d'RBC Capital Markets al seu últim informe. "Les valoracions han pujat fins a màxims històrics en sub-sectors industrials, mostra de la forta recuperació que està tenint lloc", afegeixen.

Una altra cita rellevant a l'agenda de l'inversor tindrà lloc aquest dimecres. La Reserva Federal (Fed) publicarà un comunicat sobre política monetària, que serà seguit per una roda de premsa del seu president, Jerome Powell. S'espera que la Fed mantingui el seu programa de compres d'actius il·limitades per mantenir el ral·li dels mercats.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex cau un 2% i s'allunya dels 8.000 punts, penalitzat pels seus bancs. A l'Àsia, les borses han tancat en verd, contagiats encara per aquests màxims registrats a Wall Street.

Pel que fa a d'altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,2%, fins a 38,11 dòlars. Qatar ha lamentat aquest dimarts la guerra de preus iniciada entre Rússia i l'Aràbia Saudita el mes de març. A més, l'unça d'or puja un 1%, fins a 1.723 dòlars, mentre l'euro es revalora un 0,1% i es canvia a 1,1302 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 0,82%.

I per anàlisi tècnica, si el Nasdaq supera els seus màxims amb claredat, "podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 10.000 punts o fins i tot fins al nivell dels 10.200 punts", assegura César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Per sota, el primer nivell de suport són els 9.182 punts, mínims de la setmana passada. No obstant això, el suport clau es troba en 8.359 punts, preus força allunyats dels actuals i per on passa la mitjana de 200 sessions", conclou aquest expert.

Noticias relacionadas

contador