wall street termine en baisse 20220430090921

Wall Street cotitza amb guanys en aquesta sessió de dimecres (futurs: +0,6%) després de tancar la jornada passada amb signe mixt, amb alces lleus per al Dow Jones i caigudes de més de l'1% al Nasdaq.

  • 39.331,85
  • -

Avui els inversors estaran pendents de l'índex de preus de producció (IPP) del mes de setembre, abans de conèixer demà l'esperat IPC del mateix mes, i desgranaran el contingut de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed) per tractar d'obtenir pistes de cara a la decisió del banc central nord-americà sobre els tipus el proper 2 de novembre.

Al setembre, l'IPP va augmentar un 0,4%, per sobre del que s'estima. En taxa interanual, l'IPP va pujar un 8,5%, taxa que suposa una lleugera desacceleració des del 8,7% d'agost.

"Powell ha repetit, en allò que s'ha convertit en la seva mantra, que sense estabilitat de preus no podem tenir una economia forta o un mercat laboral fort", assenyala Quincy Krosby, estrateg global en cap d'LPL Financial. "Als inversors els preocupa que la política monetària restrictiva, és a dir, l'enduriment de les condicions financeres, pugui provocar el tipus d'accident financer que assequi la liquiditat i fa més mal a l'economia global", afegeix.

Els resultats empresarials han arrencat avui a l'altra banda de l'Atlàntic, encara que el 'plat fort' arribarà divendres amb els grans bancs (JP Morgan, Morgan Stanley, Citigroup i Wells Fargo). PepsiCo ha comunicat aquest dimecres un benefici net durant el trimestre que va finalitzar el 3 de setembre de 2.700 milions enfront dels 2.220 milions de dòlars del mateix període de l'any anterior. Els ingressos van créixer un 8,8%, fins als 21.970 milions de dòlars. La companyia ha superat previsions i ha elevat objectius.

BIDEN NO ESPERA UNA RECESSIÓ

El president dels Estats Units, Joe Biden, no creu que hi hagi cap recessió als EUA i considera que, si es produeix, serà "molt lleu". Les seves prediccions contradiuen les de molts experts, com Jamie Dimon, CEO de JP Morgan, o el cèlebre inversor Paul Tudor Jones.

"Cada sis mesos diuen això. Cada sis mesos, miren cap als sis mesos següents i diuen el que passarà", ha criticat el demòcrata en referència a les recents projeccions econòmiques dels principals bancs nord-americans.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 0,9709 dòlars (+0,06%). El petroli puja lleugerament, fins als 94,55 dòlars el Brent i 89,37 dòlars el WTI.

L'or perd un 0,64% (1.675 dòlars) i la plata baixa un 1,6% (19,17 dòlars).

El bitcoin avança lleument (19.135 dòlars) i l'ethereum suma un 1,3% (1.300 dòlars).

La rendibilitat dels bons nord-americans a 10 anys se situa al 3,97%.

Noticias relacionadas

contador