ep sundar pichai consejero delegado de alphabet y google
Andrej Sokolow/dpa - Archivo

Wall Street es desperta amb signe mixt i amb l'S&P 500 i el Nasdaq molt a prop dels seus últims rècord després dels màxims històrics marcats ahir a la nit per tots dos en preus de tancament. Els inversors descompten aquest dimarts els resultats de Tesla, esperen els de Microsoft i Alphabet i centren la seva atenció en els missatges que llançarà dimecres la Reserva Federal (Fed). De moment, res deté la inèrcia alcista de la renda variable nord-americana.

  • 43.729,34
  • -

A l'escena empresarial, Tesla va publicar les seves xifres, ahir a la nit, després del tancament del mercat. El fabricant de cotxes elèctrics cau un 3% malgrat superar previsions, en no anticipar una xifra concreta de lliuraments esperades per als propers trimestres, cosa que no ha agradat als experts.

Microsoft i Alphabet (matriu de Google) els publicaran aquest dimarts, mentre dimecres serà el torn de Facebook i Apple; i dijous presentarà Amazon. Totes aquestes companyies publicaran sòlids resultats (després del tancament de cada sessió), tot i que la clau estarà en les seves previsions per als propers trimestres i en la valoració que en realitzen els experts.

Altres dos que ja han publicat aquest dimarts són Hasbro, que s'ha apuntat un benefici de 116,2 milions al primer trimestre, i General Electric, que ha guanyat més però ingressat menys del que s'esperava.

A nivell monetari, especial importància per a la reunió de la Reserva Federal (Fed). Alguns mitjans financers han començat a filtrar que el banc central nord-americà començarà a reduir les seves compres d'actius al quart trimestre, un cop es consolidi la recuperació econòmica.

No obstant això, els analistes preveuen que Jerome Powell no esmenti aquesta possibilitat i reiteri que els objectius d'inflació i plena ocupació segueixen estant molt lluny, cosa que justifica la política ultra acomodatícia de l'organisme.

A l'agenda econòmica, aquest dijous, es coneixeran les principals referències de la setmana. A les dades setmanals d'atur s'uniran la primera estimació del PIB del primer trimestre (s'espera un creixement del 6,3%) i l'índex PCE, que mesura l'evolució de la despesa dels consumidors i és la mesura preferida d'inflació de la Fed (s'espera un repunt fins al 2,3%).

Caldrà veure quina és la reacció del mercat a aquest indicador, que pot afectar sobretot la rendibilitat del deute públic, en un moment de gran creixement econòmic. Després de conèixer molt bones dades d'activitat al sector serveis i manufacturer, Chris Williamson, director d'IHS Markit, va comentar que "l'economia dels EUA està gaudint d'un fort començament al segon trimestre".

A més, està funcionant "amb tots els cilindres, a mesura que s'afluixen les restriccions pel coronavirus, ja que un impressionant desplegament de vacunes, unes previsions més brillants i les mesures d'estímul han ajudat a impulsar la demanda".

Williamson va destacar que "el sector de serveis està creixent al ritme més ràpid registrat en gairebé 12 anys d'història d'enquestes, i els fabricants van informar d'una de les expansions més forts observades durant els últims set anys". Tot i això, també va assenyalar que hi ha tensions sobre els preus de producció, que poden afectar la inflació. I aquest és el principal temor al mercat actualment.

Per anàlisi tècnica, tant l'S&P 500 com el Nasdaq es troben en pujada lliure, la millor situació tècnica per a qualsevol subjacent. El selectiu tecnològic, després de la rotació dels inversors cap a accions cícliques durant el primer trimestre, torna a liderar les preferències de molts inversors.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,7%, fins als 62,37 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,2% i es canvia a 1,2060 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja lleugerament fins a l'1,58% i l'unça d'or cau un 0,05%, fins als 1.780 dòlars. Finalment, el bitcoin puja un 1%, fins als 54.500 dòlars.

Noticias relacionadas

contador