wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made
44.225,94
  • -
  • -

Wall Street repunta més de l'1% després d'una obertura lleugerament baixista i després de perdre més de l'1% durant la sessió de dilluns. Els inversors segueixen amb preocupació les protestes de Hong Kong. Després de cancel·lar-hi tots els vols dilluns, la Xina ha anunciat aquest dimarts la seva intenció de desplegar-hi l'exèrcit.

Les tensions a Hong Kong i la situació política a l'Argentina són dos esdeveniments que estan sacsejant la renda variable mundial i que se sumen a la guerra comercial entre els EUA i la Xina. Després de l'enfonsament de dilluns al índex Merval argentí, el Hang Seng de Hong Kong, considerat un mercat clau, ha liderat les pèrdues a Àsia aquesta matinada.

Les protestes cada vegada més generals a Hong Kong i la caiguda del peso argentí també han portat els inversors a buscar actius "segurs", com els bons nord-americans, l'or i el ien japonès. Els rendiments del Tresor nord-americà estan caient a un ritme tan ràpid que podria haver-hi un mínim històric durant els propers mesos, impulsat per la baixada dels tipus en altres llocs, una venda massiva d'accions i el temor a una recessió a tot el món, assenyalen des de Bloomberg.

No obstant això, la notícia que EUA ha retardat fins a desembre l'aplicació de certs aranzels a productes xinesos ha donat la volta a la Borsa de Nova York. Segons MarketWatch, el representant comercial americà, Robert Lighnizer, ha conversat amb el representant xinès, Liu He, per desencallar el conflicte comercial.

L'or cotitza amb alces de l'1%, percentatge que ha situat el metall preciós en màxims de sis anys. Per la seva banda, el ien ronda màxims de 7 mesos. A més, el rendiment del bo del Tresor nord-americà a 10 anys se situa a l'1,64%, mentre la rendibilitat del bo a 2 anys es troba a l'1,6%. En altres mercats, l'euro es deprecia un 0,1%, fins als 1,1211 dòlars. I el petroli West Texas cau un 0,5%, fins als 54,66 dòlars.

El sentiment del mercat ja era fràgil a causa dels creixents senyals que és poc probable que les dues economies més grans del món, els EUA i la Xina, resolguin ràpidament la seva perllongada guerra comercial, expliquen en CNBC.

A nivell macroeconòmic, la inflació als EUA durant el mes de juliol s'ha situat lleugerament per sobre del que s'esperava. L'IPC mensual ha repuntat un 0,3%, en línia amb les previsions, fins a l'1,8% interanual (per sobre de l'1,7% previst). A més, l'IPC subjacent, que exclou aliments i energia, ha avançat un 0,3%, per sobre del 0,2% esperat, fins al 2,2% interanual (previsió del 2,1%).

Els experts de Pantheon Macroeconomics comenten que "encara no s'aprecia una acceleració" dels preus, però afegeixen que la pujada "dels costos laborals i les pressions aranzelàries són visibles". Segons la seva opinió, fins i tot sense més aranzels, la inflació subjacent arribarà al 2,5% a final d'any, amb efectes de base desfavorables que probablement l'apropin al 3% a la primavera que ve.

"En circumstàncies normals", afirmen, "això provocaria una pujada de tipus de la Reserva Federal, però la guerra comercial ho ha canviat tot". Per això, esperen una baixada de tipus el setembre, encara que afegeixen que més retallades de tipus només es produiran "si l'economia es desploma".

Noticias relacionadas

contador