Wall Street cotitza amb suaus compres aquest divendres i l'S&P 500 marca un nou màxim després de registrar aquest dijous el seu quaranta-dosè rècord des del començament d'any. L'índex ja es revalora un 34% el 2024 i els índexs nord-americans van camí de tancar la tercera setmana consecutiva de guanys.
- 42.622,55
- -
En aquest context, els inversors descompten la publicació de l'índex PCE d'inflació, que mesura l'evolució de la despesa dels consumidors i és la mesura favorita de la Reserva Federal (Fed) per valorar el comportament dels preus als EUA.
Així, el deflactor de consum privat PCE als Estats Units s'ha moderat més del que s'esperava a l'agost fins al 2,2% en taxa interanual, des del 2,5% del juliol. Pel que fa a la inflació subjacent, ha registrat un lleuger repunt i s'ha situat al 2,7%, enfront del 2,6% del mes anterior, i en línia amb les expectatives.
"Després de la decisió de la Reserva Federal d'aplicar una retallada més gran de 50 punts bàsics, és probable que l'informe de l'índex PCE hagi fet témer els inversors que la Fed hauria d'haver optat per una retallada de 25 punts bàsics. Afortunadament, l'indicador de inflació preferit de la Fed no va mostrar cap evolució preocupant al mes d'agost, ja que tant el PCE subjacent intermensual com l'índex de preus PCE interanual no van complir les expectatives", valora Bret Kenwell, analista d'inversions d'eToro.
Per a l'expert, "tot i que les retallades de tipus de la Reserva Federal trigaran a calar al sistema financer, la inflació sembla seguir una via descendent sostinguda. Encara que la lluita de la Fed contra la inflació no s'ha acabat, té sentit centrar-se en el mercat laboral, que ha mostrat debilitat als últims mesos".
Quasar Elizundia, estrateg de recerca de Pepperstone, afirma que "les dades de PCE i de despesa personal suggereixen un refredament de la inflació i el consum, cosa que augmenta la probabilitat d'un cicle de retallades de taxes més agressiu per part de la Fed, mentre que el dòlar nord-americà enfronta pressions a la baixa als mercats de divises”.
SUPER MICRO COMPUTER
Una empresa que segueix al focus dels inversors, i que va caure amb molta força dijous, va ser Super Micro Computer, un dels valors més alcistes del mercat els últims anys, a causa del seu lideratge en intel·ligència artificial (IA).
Tot i això, diverses informacions han posat en dubte les seves pràctiques financeres, cosa que està afectant el preu de les seves accions.
ANÀLISI TÈCNICA DEL NASDAQ 100
El Nasdaq 100 va aconseguir superar aquest dimarts la resistència de 19.938 punts. "Per a les properes sessions, podríem veure com cobreix el buit baixista del passat 17 de juliol, als 20.398 punts. Aquest és l'últim escull abans que vegem un atac als màxims de tots els temps que presenta als 20.690 punts", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.
"Per sota, el primer nivell de suport es troba als 19.344 punts, mínims del buit alcista que va deixar el 19 de setembre passat", afegeix aquest expert.
ALTRES MERCATS
En altres mercats, el petroli Brent cedeix un 0,25% (71,42 dòlars), l'euro es deprecia un 0,08% (1,1136 dòlars) i l'unça d'or cau un 0,10% (2.690 dòlars), encara que manté a prop de màxims històrics.
A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es modera al 3,775% i el bitcoin repunta un 0,9% (66.637 dòlars).