wall street verde portada

Wall Street recull beneficis després del ral·li de les últimes jornades, que ha permès a l'S&P 500 recuperar la mitjana de 200 sessions, un nivell tècnic important per als operadors i que actualment passa pels 4.450 punts, cosa que dona certa tranquil·litat al conjunt del mercat.

  • 21.768,31
  • -0,13%

Tot i això, el principal indicador mundial s'enfronta ara a la seva mitjana de 100 sessions (4.530 punts), que anteriorment va actuar com a suport i ara pot ser una resistència a curt termini. En qualsevol cas, l'índex es troba a un 5% dels màxims històrics.

A més, els bons continuen sent massacrats, cosa que està provocant un èxode dels diners cap a sectors més desafavorits com la tecnologia, encara que això sorprèn pel tensionament de la corba de tipus.

Com deia el mític Jeremy Grantham fa unes setmanes, seguim en la "fase vampírica" ​​de l'actual mercat alcista. "L'apunyales amb Covid, el dispares amb el final de la QE de la Fed i la promesa de tipus més alts (reforçada aquest dilluns per Jerome Powell), i l'enverines amb una inflació inesperada, però de manera força única, no es mor... i tot i així la criatura vola", explicava a finals de gener.

Per part seva, Carl Icahn, un dels inversors més cèlebres a Wall Street en les últimes dècades, és molt pessimista sobre l'evolució de l'economia nord-americana. "Crec que molt bé hi podria haver una recessió o una mica pitjor. Ho he mantingut tot cobert durant els últims anys. Tenim una forta protecció davant de les posicions llargues i intentem ser actius per obtenir aquest avantatge... Sóc negatiu, com es pot veure. A curt termini, ni tan sols faig prediccions", ha comentat en declaracions realitzades a CNBC.

A tots aquests factors se suma ara la invasió russa d'Ucraïna, que ha provocat una caiguda important als mercats, que no obstant ha estat recuperada en només tres setmanes des dels mínims marcats a principis de març.

En aquest escenari, el mercat ha descomptat una solució al conflicte que, tot i això, no s'ha produït, per la qual cosa molts operadors i experts adverteixen sobre els riscos d'entrar ara al mercat. Tot i això, recordem que les borses només són guiades pels preus dels actius, i aquests segueixen aguantant de manera increïble, malgrat el 'mur de preocupacions' que enfronten.

Així doncs, només queda esperar com evolucionen els esdeveniments i com reaccionen els índexs al flux incessant de notícies que arriben des del conflicte bèl·lic, que està provocant una catàstrofe humanitària no vista a Europa des de la Segona Guerra Mundial.

Rússia i Ucraïna segueixen negociant una solució diplomàtica que permeti un 'alto el foc', mentre les forces russes segueixen arrasant les principals ciutats assetjades, com Mariúpol, que està sent reduïda a cendres. Tot i això, l'avenç rus en altres territoris, com Kíiv, és molt reduït i fins i tot està sent contrarestat per les forces ucraïneses.

Per part seva, l'OTAN celebra aquest dijous una cimera important, que comptarà amb la presència de Joe Biden. El president nord-americà ja ha anunciat que acordarà amb els socis europeus noves sancions per al règim de Vladimir Putin. Tot i això, l'embargament al petroli i gas rus per part de la UE és altament improbable, a causa de la dependència energètica europea.

"S'està imposant a les borses l'estratègia de comprar aprofitant les caigudes recents de molts valors. No obstant, per saber si aquesta estratègia és l'adequada o cal ser més selectius caldrà esperar que en unes setmanes comenci la temporada de presentacions dels resultats corresponents al primer trimestre, en què les empreses donaran a conèixer l'impacte que ja està tenint en els seus negocis la guerra d'Ucraïna i, sobretot, el que esperen que tingui a mitjà termini", expliquen des de Link Securities.

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en castellà).

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli es torna a disparar pendent de les possibles sancions d'Europa al cru rus: el barril de West Texas repunta un 4% (113,65 dòlars); i el barril de Brent avança un 4,13% (120,18 dòlars). Cal destacar que durant els últims cinc dies, el cru nord-americà registra un creixement del 18,31%, mentre que en el cas del barril de referència a Europa la pujada és encara més gran: el Brent s'ha disparat per sobre del 21% a la darrera setmana.

Per part seva, l'euro es deprecia un 0,50% (1,0971 dòlars), mentre l'unça d'or puja un 0,49% (1.931 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 2,355%; i el bitcoin baixa un 1,01% (42.134 dòlars).

Noticias relacionadas

contador