ep economia- envacadjudicacontratonueva york15 millonesreno
ENVAC IBERIA - Archivo

Wall Street registra suaus alces, amb l'S&P 500 i el Nasdaq en pujada lliure absoluta, la millor situació tècnica per a qualsevol subjacent. Els índexs tornen a superar els seus màxims després dels rècords obtinguts durant la jornada d'aquest dilluns.

  • 42.025,19
  • -

És cert, en qualsevol moment pot produir-se una correcció de certa envergadura, però la volatilitat es manté a nivells reduïts i els inversors afronten amb calma al final del primer semestre, que de moment dona un saldo molt positiu per a la renda variable nord-americana (l'S&P 500 acumula un guany anual del 14%).

No obstant això, el ral·li del mercat segueix 'tenint cames' pel canvi en l'assignació d'actius de les mans fortes. Si durant els primers cinc mesos de l'any els valors més cíclics, associats a la recuperació econòmica, havien liderat les pujades, durant el mes de juny els valors de creixement, més associats a la tecnologia, n'estan prenent el relleu.

INFORME D'OCUPACIÓ ALS EUA

Aquest dimarts s'ha donat a conèixer el nivell de preus de l'habitatge als EUA, que s'ha incrementat l'abril un 14,6% en taxa interanual, enfront del 13,3 de març, segons dades d'S&P CoreLogic Case-Shiller.

"Els resultats d'abril van ser realment extraordinaris. L'augment del 14,6% al National Composite és, literalment, la lectura més alta en més de 30 anys de dades d'S&P CoreLogic Case-Shiller", ha dit Craig Lazzara, director gerent i cap global d'estratègia d'inversió en índexs d'S&P DJI.

A l'agenda macroeconòmica, la cita més rellevant serà l'informe d'ocupació als Estats Units del mes de juny, que es publicarà divendres. A més de la creació d'ocupació (s'esperen 675.000 llocs de treball) i la taxa d'atur (s'anticipa una caiguda fins al 5,6% des del 5,8%), els inversors centraran l'atenció en l'evolució dels salaris.

Aquesta variable s'ha convertit en la més seguida actualment, a causa que pot anticipar pressions inflacionistes al mercat laboral, un escenari que seria el més complicat de gestionar per a la Fed, perquè indicaria un augment de les expectatives d'inflació a llarg termini.

Dimecres tindrem un avançament d'aquestes dades amb l'informe d'ocupació de la consultora privada ADP, considerat un indicador avançat de les dades del Govern. A més, dijous es publicarà l'ISM serveis de juny.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, Facebook és protagonista positiu perquè el Tribunal de Districte de Columbia ha desestimat la denúncia de la Comissió Federal de Comerç (FTC per les seves sigles en anglès) contra la xarxa social per monopoli. Malgrat això, i després del fort repunt obtingut aquest dilluns, cau lleugerament.

A més, la plataforma d'intercanvi de monedes digitals global Coinbase va anunciar aquest dilluns que la seva filial alemanya havia obtingut la llicència de l'autoritat reguladora alemanya per operar i custodiar monedes digitals. El bitcoin avança un 2,5%, fins als 35.247 dòlars. Per això, despunta un 5% al ​​Nasdaq.

Així mateix, United Airlines ha presentat aquest dimarts la major comanda de la seva història a Boeing, compost per 200 aeronaus. D'aquesta manera, reforça la seva confiança amb el fabricant després d'haver tingut diversos problemes de producció i dos accidents amb avions de la marca.

D'altra banda, Morgan Stanley avança amb força després de confirmar que duplicarà el seu dividend trimestral i recomprarà accions per valor de 12.000 milions de dòlars. Bank of America, Goldman Sachs i JP Morgan també han elevat els seus dividends després de superar els tests d'estrès de la Fed.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,82%, fins als 73,51 dòlars, a l'espera de la reunió de l'OPEP+, que se celebra aquest dijous, 1 de juliol. A més, l'euro es deprecia un 0,28% i es canvia a 1,1891 dòlars. I l'unça d'or baixa un 1,49%, fins als 1.754 dòlars mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins a l'1,492%. Finalment, el bitcoin creix un 5,58% fins a situar-se als 36.357 dòlars.

Noticias relacionadas

contador