dl wall street wall st new york city nyc new york stock exchange nyse dow jones industrial average nasdaq subway platform sign unsplash
Sharecast / Martin Ceralde via Unsplash

Wall Street cotitza amb caigudes aquest dimarts després del signe mixt de dilluns i amb els inversors molt atents als resultats empresarials i a les dades macro. Tot això sense perdre de vista la rendibilitat dels bons.

  • 20.352,02
  • 0,59%

En principi, per als experts de Link Securities, són dos els factors que han provocat que durant les darreres sessions els rendiments dels bons occidentals s'hagin disparat a l'alça.

D'una banda, destaquen "el fet que l'economia nord-americana i el mercat laboral del país es continuïn mostrant molt més sòlids del que s'anticipava, cosa que podria portar la Reserva Federal (Fed) a alentir el ritme de baixades de tipus".

De l'altra, posen el focus que els dos candidats a la presidència dels EUA, l'expresident Trump i la vicepresidenta Harris, "hagin mostrat en les seves propostes força indisciplina fiscal, cosa que incrementaria el dèficit públic del país i el ja molt important deute que suporta aquesta economia".

Pel que fa a les xifres corporatives, "fins ara el saldo no és pròsper (BPA mitjà de l'S&P500 +3,6%), però el 76% de les empreses que han publicat baten expectatives, en línia amb la mitjana dels darrers 4 trimestres", indiquen a Bankinter.

Així, les companyies continuen presentant els comptes trimestrals i en aquesta sessió ha estat el torn de General Motors, que ha superat expectatives i ha elevat les previsions anuals, 3M, que ha obtingut un benefici de 1.372 milions al tercer trimestre després de les grans pèrdues de l'any passat i Verizon, que cau un 3% després de decebre amb els ingressos, ja que els 33.300 milions de dòlars s'han quedat lleugerament per sota dels 33.400 milions que esperava el consens d'analistes.

Dimecres seran Coca-Cola i Boeing les que rendeixin comptes davant del mercat, encara que l'atenció recaurà, sobretot, a Tesla.

El consens espera que el fabricant de vehicles elèctrics anunciï ingressos de 25.410 milions de dòlars (+9%) i beneficis de 2.060 milions de dòlars.

"Un informe de resultats de Tesla sempre és més que xifres. Elon Musk està venent una història i el mercat estarà atent si la pot complir al tercer trimestre. Esperem més detalls sobre el robotaxi, que es va presentar a principis d'aquest mes, juntament amb amb els seus últims robots”, comenta Kathleen Brooks, directora de recerca d'XTB.

El llançament inicial no va ser ben rebut pels inversors, cosa que va portar a posar sobre la taula la possibilitat que s'incloguin noves característiques per a 'Cybercab' en aquesta conferència de resultats, incloent-hi un volant i frens reals.

"En general, si Musk pot revertir la història de Tesla i publicar millors guanys al tercer trimestre en comparació amb el segon, llavors podria estimular una petita recuperació en el preu de les accions", afegeix l'experta.

REFERÈNCIES DESTACADES

L'agenda macro també comptarà amb referències destacades durant les properes sessions. Així, dimecres es publicarà el Llibre Beix de la Fed, clau per entendre les condicions econòmiques actuals a cadascun dels 12 districtes del banc central.

Dijous es donaran a conèixer els PMI manufacturers i serveis d'octubre, i les dades d'atur setmanal, mentre que divendres el focus estarà posat sobre la lectura final de l'índex de confiança de la Universitat de Michigan, que també recull el sentiment econòmic de les llars davant de les eleccions presidencials dels Estats Units.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,69% (71,05 dòlars) i el Brent avança un 0,70% (74,82 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,05% (1,0821 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,55% (2.753 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cedeix al 4,172% i el bitcoin perd un 1,08% (66.807 dòlars).

Noticias relacionadas

contador