wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Wall Street recupera aquest dijous les compres moderades després de les pèrdues de dimecres, que van afectar sobretot el Dow Jones i l'S&P 500, que havien marcat màxims històrics dimarts. Els inversors continuen descomptant nombrosos resultats empresarials i també la primera estimació del PIB del tercer trimestre als Estats Units, que s'ha situat per sota del que s'esperava.

  • 39.375,87
  • -

Tot i les caigudes de dimecres, els índexs novaiorquesos van en camí de tancar un gran mes d'octubre, amb pujades mitjanes superiors al 5% en aquests moments, que han anul·lat la correcció que van registrar des dels màxims de setembre.

Entre els resultats més rellevants que es van publicar ahir a la nit, després del tancament de mercat, les accions d'eBay cauen amb força després que la companyia tecnològica no convencés el mercat amb les seves estimacions per al quart trimestre. En canvi, el fabricant de cotxes Ford es dispara després de publicar resultats sòlids i reprendre el pagament de dividends.

Durant la jornada, publicaran resultats altres companyies rellevants com ara Mastercard, Comcast o Caterpillar. A més, després del tancament de mercat, presentaran les xifres dos dels gegants tecnològics més importants: Apple i Amazon.

Fins ara, ja han publicat el 40% de les companyies de l'S&P 500 i més del 80% han superat els pronòstics, cosa que segueix justificant les valoracions borsàries.

A l'escena econòmica, es publicarà la primera estimació del PIB del tercer trimestre als EUA. El consens de mercat anticipa un creixement del 2,8%, ja que la reobertura econòmica es veu limitada per la manca de subministraments i l'escalada de preus.

A nivell monetari, el Banc del Japó ha anticipat que l'economia continuarà patint pels efectes de la pandèmia i que la inflació es mantindrà per sota del seu objectiu del 2%, i per això els analistes anticipen que trigarà més temps que altres bancs centrals retirar els seus estímuls.

Per la seva banda, el Banc Central Europeu celebra la reunió en un entorn de pujada de preus a Europa, crisi energètica i problemes amb les cadenes de subministrament.

L'organisme presidit per Christine Lagarde ha mantingut les mesures d'estímuls i ha reconegut que la inflació seguirà a nivells elevats més temps del previst.

Recordem que la Reserva Federal (Fed) es reunirà la setmana que ve. El consens anticipa que confirmarà l'inici del tapering al mes que ve i que començarà a reduir les compres mensuals d'actius en 15.000 milions de dòlars, per finalitzar el programa (actualment compra actius per 120.000 milions mensuals) a mitjans del proper any.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,4%, fins als 81,52 dòlars, mentre que la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,547%. A més, l'euro es deprecia un 0,04% i canvia a 1,1599 dòlars; i l'unça d'or cau un 0,03%, fins als 1.798 dòlars. Finalment, el bitcoin puja un 4%, fins als 61.035 dòlars.

Noticias relacionadas

contador