ep fachada de la bolsa de nueva york en wall street 20200319082102
EUROPA PRESS - Archivo

Wall Street rebota més de l'1% després de desplomar-se aquest dijous en la seva sessió més baixista des del mes de març passat, en plena crisi del coronavirus. El temor a un rebrot del coronavirus, la cautela de la Reserva Federal sobre l'economia i les elevades valoracions a la Borsa de Nova York són els principals factors per explicar la violenta correcció.

  • 44.296,51
  • -

Els valors més exposats a la pandèmia, hoteleres i aerolínies, per exemple, tornen a liderar les pujades als EUA. La gran pregunta que es fan ara els experts és si ens trobem al davant d'una forta correcció puntual, o si es tracta del principi de la fi del rebot.

"Tenint en compte la magnitud del ral·li, ens sorprendria si només hi hagués un dia de caigudes fortes", reconeixen els experts de Morgan Stanley.

Tot i el possible rebrot del virus a la primera economia del món, el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, ha afirmat a la CNBC que el país no tornarà a confinar-se.

PREVISIONS DE LA RESERVA FEDERAL

La previsió de la Reserva Federal de no apujar els tipus fins a finals de 2022 i de continuar comprant actius per valor de 120.000 milions de dòlars mentre sigui necessari, no ha servit per tranquil·litzar als inversors, que recullen beneficis mentre augmenta la volatilitat.

"Veig una recuperació completa a llarg termini, amb una forta creació d'ocupació durant els pròxims mesos, no una depressió econòmica", va afirmar Jerome Powell en roda de premsa, tot i la dificultat de fer previsions.

La Fed va pronosticar una caiguda del PIB del 6,5% al 2020 i un rebot del 5,5% en 2020. La taxa d'atur baixarà fins al 9,3% a final d'any i continuarà baixant fins al 6,5% el 2021. I la inflació PCE baixarà fins al 0,8% enguany per a rebotar fins al 1,6% el 2021 i fins al 1,7% el 2022.

No obstant això, el fet que la Fed no hagi anticipat una recuperació en 'V', com han estat fent els mercats els últims tres mesos, ha estat suficient per provocar una forta correcció a la renda variable nord-americana.

Als altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,7%, fins a 36,60 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,3%, fins a 1.745 dòlars, mentre l'euro puja un 0,07% i es canvia a 1,1305 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta fins al 0,70%.

Noticias relacionadas

contador