new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street registra guanys moderats pendent de l'avenç rus sobre Ucraïna i després del sorprenent rebot que van registrar aquest dijous els índexs novaiorquesos, que va tenir un component tècnic destacat.

  • 42.175,11
  • -

Les tropes russes ja han entrat a Kíev per agafar el control del Parlament i tot fa indicar que Putin busca un canvi de govern. Les darreres informacions assenyalen que Rússia ha mostrat la seva disposició a enviar una delegació a Minsk per mantenir negociacions amb Ucraïna.

De moment, les sancions econòmiques anunciades pels EUA i la Unió Europea han estat molt tèbies, malgrat que han estat qualificades com a 'massives' pels líders europeus.

En aquest sentit, els bancs russos no han estat exclosos del sistema SWIFT, que sí que seria una sanció econòmica molt més important.

Així, la volatilitat i la incertesa a curt termini són molt elevades, per la qual cosa tot pot passar als mercats durant les properes hores.

A l'agenda econòmica, s'ha conegut la dada d'inflació PCE dels Estats Units, que al gener ha despuntat fins al 6,1% interanual, una dada que sorprèn el mercat, ja que s'esperava que se situés al 5,5%. Quant a la taxa subjacent, que exclou els preus dels aliments i l'energia, aquesta s'ha situat al 5,2% interanual, enfront del 4,9% del desembre i del 5,1% previst.

Sobre el rebot d'ahir a Wall Street, l'S&P 500 va arribar a perdre durant la jornada el suport dels 4.200-4.250 punts (va marcar un mínim als 4.114 punts), però finalment va tancar als 4.288 sencers.

Aquest nivell de preus és vigilat a prop per les mans fortes, però no ha estat perdut, per la qual cosa les espases segueixen enlaire. Si finalment cau, els experts anticipen baixades fins a nivells de 4.000 punts a curt termini.

En altres mercats, el barril West Texas baixa un 0,61% (92,24 dòlars); i el barril Brent retalla un 1,43% (97,66 dòlars), després de superar els 105 dòlars aquest dijous. A més, l'unça d'or cau un 1,83% (1.890 dòlars). Per part seva, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys guanya fins a l'1,984%. Finalment, el bitcoin puja un 2,43% (39,381 dòlars).

Noticias relacionadas

contador