ep logo de microsoft en el mobile world congress mwc 2023 durante la segunda jornada a 28 de febrero
David Zorrakino - Europa Press

Wall Street cotitza amb guanys aquest dimecres després de les fortes pèrdues de dimarts, motivades per la caiguda de First Republic Bank, després d'anunciar la sortida de dipòsits per valor de 100.000 milions de dòlars, cosa que va provocar que es revifessin les preocupacions sobre el sector bancari. Amb tot, les xifres trimestrals d'Alphabet i Microsoft, que van publicar després del tancament, han estat molt ben rebudes pels inversors, cosa que impulsa el Nasdaq, tot i que First Republic continua enfonsant-se.

  • 20.011,89
  • 1,01%

"Els mercats van canviar de mode recessió a mode por, amb tots els sectors a la baixa i una clàssica preferència defensiva sobre els cíclics", expliquen des de Danske Bank.

A això cal sumar-hi que l'índex de confiança del consumidor va sorprendre a la baixa probablement llastat per l'impacte que en aquest col·lectiu va provocar la crisi bancària del març, factor que va pressionar, sobretot, el comportament del subíndex d'expectatives.

"Molts inversors van optar per la presa de beneficis abans que les grans companyies tecnològiques nord-americanes comencessin a publicar les seves xifres trimestrals, sobretot tenint en compte el gran comportament que han tingut aquest any a borsa les accions d'aquestes empreses", indiquen des de Link Securities.

MICROSOFT I ALPHABET SUPEREN PREVISIONS

En aquest sentit, aquest dimarts, després del tancament del mercat, Microsoft i Alphabet van donar a conèixer els seus resultats empresarials del primer trimestre del 2023 i, en tots dos casos, van superar les expectatives del consens.

Alphabet, matriu de Google, va informar d'un repunt en la publicitat i una demanda més gran dels seus serveis al núvol. Els ingressos van assolir els 69.800 milions de dòlars durant el trimestre i el benefici net va ser de 15.050 milions de dòlars, un descens modest respecte al mateix trimestre de l'any passat, però per sobre de les previsions.

A més, va anunciar un programa de recompra d'accions valorat en fins als 70.000 milions de dòlars. Les accions de l'entitat van pujar al 'premarket' de Wall Street, encara que després de l'inici de la sessió cotitzen planes.

Microsoft també va superar les estimacions el primer trimestre en reportar ingressos de 52.900 milions de dòlars i un benefici net de 18.300 milions de dòlars.

Així mateix, els ingressos del núvol, Azure, van arribar als 22.100 milions de dòlars, un augment del 16%, i els ingressos per productes de subscripció van augmentar un 11% fins als 17.500 milions de dòlars. Els títols de la companyia pugen més d'un 7% a la sessió.

La mala notícia per a Microsoft ha vingut de la mà l'Autoritat dels Mercats i la Competència (CMA, per les sigles en anglès) del Regne Unit que ha vetat l'acord del gegant de Redmond per adquirir la desenvolupadora de videojocs Activision Blizzard King per 69.000 milions de dòlars, al·legant que l'operació podria "alterar el futur del mercat de ràpid creixement de jocs al núvol".

Després de conèixer aquesta notícia, les accions d'Activision Blizzard s'han desplomat a la sessió del mercat nord-americà i cedeixen al voltant d'un 10%.

Aquest dimecres, també després del tancament del mercat, serà el torn de Meta, les accions del qual han repuntat més del 70% des del començament d'any.

A més, els experts de Jefferies han retallat el seu consell sobre Tesla fins a mantenir des de comprar, i el preu objectiu fins als 185 dòlars des dels 230 dòlars.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,88% (76,38 dòlars) i el Brent retrocedeix un 1,23% (79,78 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,99% (1,1081 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,71% (2.018 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 3,401% i el bitcoin guanya un 7,60% (29,673 dòlars).

Noticias relacionadas

contador