ep archivo   el magnate elon musk
JAMES DUNCAN DAVIDSON - Archivo

Wall Street rebota aquest dimecres després del tancament lleugerament alcista de dimarts. Els índexs nord-americans intenten frenar la ratxa baixista de les últimes sessions a l'espera de si finalment s'inicia el tradicional ral·li de Nadal a les borses, que té lloc a l'última setmana de l'any i les dues primeres sessions del nou exercici.

  • 39.331,85
  • -

De moment, la correcció de curt termini ha enviat els índexs a suports rellevants, com ara el 50% d'ajust de Fibonacci del ral·li alcista des dels mínims d'octubre, en el cas de l'S&P 500; i el 61,8% d'ajust en el cas del Nasdaq. Com a referència de curt termini, els 3.800 punts són un suport interessant per a l'S&P 500.

Per part seva, el Dow Jones, l'índex que millor s'ha comportat a Wall Street el 2022, "intenta subjectar-se al voltant de la mitjana de 200 sessions", segons indica César Nuez, analista de Bolsamanía, després de cobrir el buit alcista que va deixar el 10 de novembre passat.

"Sembla que per aquests preus podríem tornar a veure la tornada de les compres. No obstant, cal tenir present que es va deixar un buit baixista dijous passat (33.966 punts) i que mentre que no l'anul·li hauríem d'extremar la prudència. La resistència clau es troba als 34.712 punts”, afegeix aquest expert.

ZELENSKI VISITA ELS EUA I LA XINA PRESSIONA RÚSSIA

A nivell estratègic, una de les notícies del dia és que el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, visitarà aquest dimecres els Estats Units, a la primera sortida a l'estranger des que Rússia va envair el seu país, al mes de febrer passat. A més de reforçar el suport de Washington, Joe Biden segurament intentarà persuadir el seu homòleg ucraïnès per obrir algun tipus de negociació amb el Kremlin.

En aquest sentit, la Xina ha filtrat que continua buscant una solució negociada a la guerra després que el president, Xi Jinping, s'hagi reunit amb Dmitri Medvedev, vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia i estret aliat de Putin.

NIKE, FEDEX, TESLA...

Un factor molt positiu per al mercat és el bon comportament de Nike després de publicar els resultats. El venedor de roba esportiva es dispara més del 13% a la sessió i està influint de forma alcista en els valors associats al consum.

A més, l'empresa de transport FedEx, antiga Federal Express, també registra compres destacades després d'elevar la previsió de retallada de despeses de cara al 2023, en un context que estarà marcat per una menor demanda i un menor creixement econòmic.

D'altra banda, Elon Musk continua amb el seu particular xou mediàtic. Ha anunciat que renunciarà com a conseller delegat de Twitter quan trobi algú "prou ximple" per acceptar el lloc. Mentrestant, els títols de Tesla continuen enfonsant-se a la borsa i acumulen una caiguda del 60% des que es va revelar la participació inicial de Musk, el 4 d'abril passat.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 2,31% (77,99 dólars); i el Brent, de referència a Europa, avança un 2,16% (81,72 dólars). A més, l'euro es deprecia un 0,16% (1,0604 dòlars) i l'or puja un 0,08% (1.826 dòlars). Per part seva, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 3,64% i el bitcoin cedeix un 0,28% (16.840 dólars).

Noticias relacionadas

contador