lavazza   disneyland paris 30 aniversario

Wall Street cotitza amb un rebot després de tancar aquest dimecres amb caigudes, que van ser superiors a l'1% per al Nasdaq. Això després de conèixer la dada més rellevant de la setmana, l'IPC del juliol als Estats Units, que ha mostrat un repunt de la taxa general fins al 3,2%, enfront del 3,3% avançat pel consens, mentre que la taxa subjacent ha retrocedit una dècima, fins al 4,7%.

  • 39.331,85
  • -

Alex Livingstone, cap de comerç i divises de Titan Asset Management, destaca que "de cara al futur, la persistent narrativa de desinflació general pot enfrontar alguns desafiaments a causa de l'augment dels preus del petroli, però en gran mesura buscarà mantenir-se al bon camí a causa del deteriorament general del panorama econòmic".

"A mesura que els endarreriments prolongats i variables de les taxes de política més altes es tradueixen en un consum i una inversió més febles, s'alleugen les pressions inflacionàries. És probable que el dòlar nord-americà es vegi sotmès a una pressió addicional en aquesta darrera publicació de dades a mesura que es redueixin els diferencials de tipus d'interès", afegeix.

DISNEY PUJA DESPRÉS DELS SEUS RESULTATS

En aquest mercat, a més de l'IPC, el protagonista és Disney, que puja un 2% a la sessió després de publicar ahir a la nit els seus resultats trimestrals. Les xifres van ser febles, però l'anunci de pujada de preus de la plataforma Disney+ va ser ben rebut pels inversors.

A més, Telefónica s'ha aliat amb Starlink, l'empresa d'Elon Musk, per oferir internet per satèl·lit a Mèxic i posteriorment a altres mercats com Espanya.

ELS EUA LIMITA LES INVERSIONS A LA XINA

El govern dels Estats Units ha publicat l'ordre executiva que limita les inversions d'empreses nord-americanes a la Xina al camp de tecnologies sensibles, com ara semiconductors i microelectrònica, computació quàntica i certes capacitats d'intel·ligència artificial.

La mesura, que entrarà en vigor el 2024, ja ha estat criticada pel govern xinès, que es reserva l'opció de prendre contra mesures, com ha fet altres vegades.

L'objectiu de l'Administració Biden és regular les noves inversions i les experiències de les empreses nord-americanes que contribueixen al desenvolupament xinès de tecnologies sensibles. Un nou pas a la 'guerra tecnològica' que mantenen les dues potències per assolir la supremacia en determinats camps que són molt sensibles per a la seguretat nacional.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,1%, fins als 87,68 dòlars, i es manté a prop de màxims des del gener. Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,41%, fins als 1,1018 dòlars.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 4,028%, i l'unça d'or avança un 0,1%, fins als 1.952 dòlars. Finalment, el bitcoin repunta un 0,1%, fins als 29.491 dòlars.

Noticias relacionadas

contador