dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street cotitza amb guanys aquest dimecres després de les pèrdues superiors a l'1% registrades aquest dimarts, i que van ser motivades per una dada d'IPC del gener als Estats Units que va ser pitjor del que esperava el consens.

  • 39.331,85
  • -

Les xifres d'IPC i IPC subjacent "no van assolir les expectatives dels analistes i inversors, i van provocar una reacció negativa en uns mercats 'madurs' després de mesos d'alces ininterrompudes, amb molts valors i els principals índexs presentant elevats nivells de sobrecompra", expliquen els analistes de Link Gestió.

L'S&P 500 va caure fins a la zona de 4.950 punts, després dels màxims històrics marcats dilluns passat a prop de 5.050 punts.

Per als experts de Rabobank, les dades d'inflació confirmaran a la Fed "que cal paciència abans de la primera retallada de tipus", encara que no alteren la seva opinió que "la desinflació encara està aconseguint alguns avenços". Així, mantenen la seva visió de "tres retallades de tipus de la Fed aquest any, a partir del juny".

Les expectatives del mercat també s'han alineat amb aquesta previsió, i ara els futurs sobre fons federals han descartat una baixada dels interessos al març i només atorguen un 35% de probabilitats a una retallada de tipus al maig. El consens apunta ara clarament a una primera baixada de les taxes al mes de juny.

EMPRESES

Actualment, Jeff Bezos, el fundador d'Amazon, ha venut 24 milions d'accions del gegant del comerç electrònic per 4.000 milions de dòlars, en el marc del seu objectiu, ja comunicat al mercat, de vendre 50 milions d'accions a les properes setmanes.

A més, Uber puja més d'un 10% després de llançar un programa de recompra d'accions ordinàries de l'empresa per un import de fins a 7.000 milions de dòlars després de publicar, la setmana passada, els primers comptes en positiu.

Al capítol de resultats, les accions de Lyft, rival d'Uber, es disparen més del 25% després que l'empresa de transport registrés guanys millors del que s'esperava al quart trimestre.

En negatiu, els títols de la plataforma de lloguer turístic Airbnb cauen més del 3% en no convèncer amb els resultats i les previsions.

També ha presentat els comptes el gegant de l'alimentació Kraft Heinz, i després del tancament de mercat serà el torn de Cisco Systems i Occidental Petroleum.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,49% (78,25 dòlars) i el Brent avança un 0,50% (83,18 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,05% (1,0705 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,21% (2.002 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,306% i el bitcoin puja amb força un 4,7% (51.680 dòlars).

Noticias relacionadas

contador