wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Wall Street obre la sessió de dimecres amb un suau rebot recolzat pels resultats bancaris i després de les fortes pèrdues de dimarts, que van afectar sobretot el sector tecnològic però que es van estendre al conjunt del mercat. La rendibilitat dels bons s'ha frenat després de vorejar l'1,9%, fet que ha donat un respir als inversors.

  • 20.394,13
  • -2,40%

Sense comptar la sessió d'avui, el Nasdaq acumula una caiguda anual del 7% i ha marcat mínims de tres mesos, mentre que l'S&P 500 es deixa a prop del 4% i el Dow Jones perd un 2,7%. Una correcció en tota regla que, no obstant, és considerada normal pels experts, després dels fortíssims guanys acumulats per la renda variable nord-americana el 2021.

Les condicions del mercat han canviat i els inversors estan ajustant les posicions al nou entorn d'alta inflació i una política monetària per part de la Reserva Federal (Fed) més agressiva per contenir els preus. "La inflació s'ha fet forta en segments estructurals de l'economia i el risc que s'iniciï un bucle preus-salaris és real", afirma Olivier de Berranger, director de gestió d'actius a la companyia francesa LFDE.

Les borses ja estan descomptant una primera pujada de tipus de la Fed al març, al qual se seguiran tres pujades més al llarg de l'any i el començament de la reducció del balanç per de l'organisme monetari al llarg de l'exercici.

En aquest escenari, el principal indicador que està observant la majoria dels inversors és la rendibilitat (TIR) ​​del bo nord-americà a 10 anys, que durant la jornada d'aquest dimecres cau fins a l'1,86% després d'assolir l'1,877% i marcar màxims de dos anys. L'evolució d'aquesta variable ha esdevingut la referència més destacada per al mercat.

A l'agenda econòmica, s'han publicat les dades de permisos de construcció i inicis d'habitatges del desembre, que han superat lleugerament les previsions del consens.

TEMPORADA DE RESULTATS

Un altre factor important és la temporada de resultats empresarials. Dimarts, Goldman Sachs va rebre un càstig dur després d'incomplir els pronòstics del consens i constatar les importants pressions sobre els salaris que està registrant l'economia nord-americana.

Tot i això, Bank of America i Morgan Stanley pugen amb força després de publicar les seves xifres trimestrals, que han superat els pronòstics.

"Davant les pujades dels tipus d'interès, la revaloració de les accions ja no pot arribar dels múltiples de valoració, que tindran tendència a baixar, sinó de l'augment dels beneficis", argumenta Olivier de Berranger.

"Un dels reptes dels inversors a la borsa el 2022 serà descobrir accions que presentin valoracions raonables que les protegeixin d'una contracció massa acusada dels múltiples; i que tinguin fonamentals prou sòlids per no decebre les previsions de resultats. L'altre serà aprofitar la volatilitat, que oferirà punts d'entrada interessants després de més de 18 mesos d'escalada dels mercats".

ALTRES MERCATS

A més, el preu del petroli se suma a les preocupacions sobre la inflació, ja que el barril West Texas, de referència als EUA, avança un 0,9%, fins als 86,23 dòlars. Si el preu del cru continua pujant, serà un problema addicional per a les borses, malgrat que beneficiï les companyies petrolieres.

A més, l'euro s'aprecia un 0,1% i es canvia a 1,1343 dòlars, mentre que l'unça d'or avança un 0,7%, fins als 1.824 dòlars. Finalment, el bitcoin baixa un 0,5%, fins als 41.188 dòlars.

Noticias relacionadas

contador