Wall Street registra un rebot moderat aquest dimecres després de les fortes pèrdues de dimarts, que van portar les accions als nivells més baixos des del juny, amb el Dow Jones registrant la seva pitjor sessió des del març. El rendiment dels bons del Tresor, a màxims de 16 anys, després que la Reserva Federal (Fed) llancés el missatge de tipus alts per més temps, està afectant el sentiment dels inversors; i el setembre va camí de ser el pitjor mes de l'any per a la borsa novaiorquesa.
- 20.776,23
- 0,17%
Darrere d'aquesta debilitat de la renda variable, "que ha portat els seus principals índexs a cedir en molts casos més del 7% des dels màxims de juliol -el Nasdaq Composite ja ha perdut el 9% i està a punt d'entrar en el que es cataloga com a correcció tècnica, fase que té lloc quan se cedeix més del 10% des dels recents màxims-, hi ha el fort repunt dels rendiments dels bons”, analitzen els experts de Link Gestión.
"Concretament dels de venciment a més llarg termini, factor que penalitza en borsa, sobretot, les companyies més endeutades, les catalogades com de creixement, ja que llasta les seves valoracions, i, també, les que ofereixen elevades rendibilitats per dividend, les quals competeixen directament amb els bons pel favor dels inversors”, afegeixen.
Per part seva, Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, comenta que "l'S&P500 va caure als nivells més baixos des de principis de juny i l'Stoxx 600 podria caure per sota de 445 a causa de la desacceleració de l'activitat europea, la disminució de la demanda xinesa i la promesa del Banc Central Europeu (BCE) de mantenir una política monetària estricta fins que la inflació baixi de manera significativa. La depreciació de l'euro fa que la inflació sigui més difícil d'alleujar, juntament amb l'augment dels preus de l'energia".
"L'augment del dòlar nord-americà, juntament amb els rendiments, sembla mostrar l'expectativa que la inflació persistent es mantindrà, mantenint les taxes altes durant més temps, particularment perquè els preus del petroli i la benzina semblen donar pocs senyals de retrocedir des dels seus màxims recents", afegeix Michael Hewson, analista en cap de mercat de CMC Markets UK.
TANCAMENT DEL GOVERN ALS EUA
Al focus del mercat també hi ha la possibilitat d'un tancament del Govern dels EUA, una opció que cada cop pren més força, especialment perquè el temps corre en contra i demòcrates i republicans han d'assolir un acord abans de l'inici de l'Any Fiscal 2024 (1 d'octubre).
"Els inversors continuen desfent-se d'accions i comprant dòlars nord-americans davant la imminent incertesa sobre si el govern nord-americà tancarà tres dies. Hi ha avenços respecte a un acord de finançament a curt termini de sis setmanes, però obtenir l'aprovació del Senat serà un desafiament", afegeix Ozkardeskaya.
ANÀLISI TÈCNICA
Les fortes caigudes registrades aquest dimarts als índexs novaiorquesos han portat el Nasdaq a perdre el suport dels 14.557 punts. El mes de setembre també està sent complicat per al selectiu tecnològic, un període durant el qual acumula un descens del 6%.
"El següent nivell de suport es troba als 14.000 punts, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions", indica César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.
"A mitjà i llarg termini la seva tendència continua sent clarament alcista. Tot i això, per veure un senyal de fortalesa hauríem d'esperar que superi els màxims d'aquest mes de setembre que va dibuixar als 15.618 punts. De moment, no apreciem ni el menor símptoma que ens faci pensar en el final de la correcció del curt termini”, afegeix Nuez.
EMPRESES I ALTRES MERCATS
Al pla empresarial, Costco puja lleugerament a Wall Street, després de publicar uns resultats empresarials que, tot i superar les expectatives del mercat, han mostrat unes vendes febles.
A més, Meta, empresa matriu de Facebook, Instagram i WhatsApp, celebra aquest dimecres a Palo Alto, Califòrnia, el seu campus anual, durant el qual presentarà els seus últims productes i novetats, així com experiències basades en la intel·ligència artificial.
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,14% (91,42 dòlars) i el Brent avança un 0,87% (94,78 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,10% (1,0564 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,29% (1.914 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 4,515% i el bitcoin guanya un 0,10% (26.239 dòlars).