ep archivo   wall street bolsa de valores
TWITTER - Archivo

Wall Street cotitza amb un lleuger rebot aquest dijous després del signe mixt de dimecres i davant l'expectativa d'uns tipus d'interès més alts, com a conseqüència de les paraules del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, en indicar, als seus comentaris davant els representants polítics dels EUA, que el nivell final de les taxes probablement serà "més alt del que s'esperava".

  • 21.289,15
  • 0,85%

En aquest sentit, l'eina FedWatch, de CME Group, atorga un 76,4% de probabilitats que el banc central porti la taxa terminal fins al 5%-5,25%, quan fa només una setmana aquesta possibilitat es reduïa al 31,4%. Això implica una pujada de 50 punts bàsics.

Tot i que Powell va assenyalar aquest dimecres que l'organisme encara no havia pres "cap decisió sobre la reunió del març" i que una pujada de 25 o 50 punts bàsics (pb) dependrà de les dades econòmiques que es vagin coneixent fins al dia 22, data en la que tindrà lloc el conclave monetari de l'entitat.

Per això, ara, tota l'atenció dels inversors se centra en l'informe d'ocupació, que es coneixerà aquest divendres, i en la dada d'inflació del febrer, que es publicarà dimarts que ve.

Fins ara, les xifres no estan ajudant a refredar les apostes d'una alça del 0,5%, ja que tant l'indicador d'ocupació privada d'ADP com les dades de JOLTS van resultar millors del que s'esperava. L'enquesta d'ADP va registrar 242.000 nous llocs de treball al febrer enfront dels 200.000 anticipats pels analistes, mentre que les ofertes de treball van disminuir des del pic del mes passat, però no tant com s'estimava.

"En altres paraules, les dades d'ocupació van ser novament massa fortes per suavitzar la mà dels falcons de la Fed", resumeix Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

En la mateixa línia es manifesta Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets, que creu que “aquests números no mostren una economia que probablement experimenti una ràpida disminució de les pressions inflacionàries, un factor que els mercats no semblen estar valorant actualment. És difícil veure com la Reserva Federal fins i tot pot contemplar acostar-se al seu objectiu d'inflació del 2% molt abans del 2025 tenint en compte els desafiaments que enfronta l'economia global".

Aquest dijous, el mercat ha descomptat el nombre de peticions inicials de subsidis de desocupació setmanals, xifra que és una bona aproximació a l'evolució de l'atur setmanal. Aquesta magnitud s'ha situat en 211.000 peticions noves, sensiblement per sobre de les expectatives del mercat (195.000) i de la dada de la setmana anterior (190.000).

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Credit Suisse ha decidit endarrerir la publicació del seu informe anual del 2022, prevista per aquest dijous 9 de març, després que la Comissió de Borsa i Valors dels EUA (SEC) s'hagi comunicat amb l'entitat enviant-li un avís de darrera hora sobre qüestions tècniques.

A través d'una nota de premsa, la companyia ha explicat que l'avís de la SEC té a veure amb “una avaluació tècnica de les revisions publicades anteriorment dels estats de flux d'efectiu de 2019 i 2020, així com els controls relacionats”.

Silvergate és un altre dels protagonistes en declarar-se en fallida després d'una setmana a la corda fluixa. El criptobanc ha decidit "reduir les operacions" i liquidar voluntàriament l'entitat en vista dels darrers esdeveniments protagonitzats per la companyia.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,95% (77,37 dòlars) i el Brent repunta un 1,02% (83,52 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,29% ($1,0575), i l'unça d'or avança un 0,64% (1.830 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3,964% i el bitcoin recula un 1,32% (21.778 dòlars).

Noticias relacionadas

contador