nyse dl us wall street stocks shares ny n y  new york
Rolf Kleef Flickr (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/ ) No changes made

Wall Street puja més d'un 0,5% després d'un inici de sessió una mica maldestre. La borsa novaiorquesa obria la jornada plana i sense tendència clara, després de tancar mixt dilluns a la nit. El mercat té la vista posada al resultat de la cimera virtual que han mantingut aquesta matinada Joe Biden i Xi Jinping. Els dos dirigents han començat la trobada cridant a la cooperació entre les dues principals potències geopolítiques del món i han volgut donar un to amigable a la reunió. Així mateix, els inversors digereixen la mirada cap al gran augment de les vendes al detall a l'octubre, per sobre de les previsions.

  • 42.047,42
  • -

Biden ha assenyalat que "hem de garantir que la competència entre els nostres països no es desviï cap al conflicte", mentre Xi ha reiterat el seu discurs de "respecte mutu, coexistència pacífica i cooperació en què tots guanyin".

Tot i això, entre els desafiaments que enfronten durant els propers anys, apareixen la carrera armamentística de la Xina, la sobirania sobre Taiwan, l'origen de la Covid-19, les relacions comercials i tecnològiques, el respecte als Drets Humans i el canvi climàtic.

D'altra banda, segons informa The Wall Street Journal, Biden té previst nomenar el president de la Reserva Federal (Fed) aquesta mateixa setmana. El consens de mercat espera que Jerome Powell sigui reelegit per a un segon mandat, encara que la governadora del banc central, Lael Brainard, també sona amb força com a possible relleu.

A nivell estratègic, segons Danni Hewson, analista d'AJ Bell, “el mercat anord-mericà té dificultats per continuar avançant pels temors dels inversors amb la inflació”. Recordem que l'S&P 500 cotitza a prop dels seus màxims històrics i es revalora més del 24% des de començament d'any.

A més, l'Administració Biden ha tirat endavant el pla d'infraestructures per als propers anys, valorat en 1,2 bilions de dòlars.

A l'escena econòmica, la dada més rellevant és la de vendes al detall d'octubre als EUA, que s'han disparat fins a l'1,7% enfront de l'1,4% previst. Pel que fa a les vendes excloent-ne els automòbils, han pujat a l'1,7% davant l'1% previst. Aquesta accelerada es nota també a les vendes del Grup de Control, que incideixen directament en el PIB i que han ascendit a l'1,6% enfront del 0,4% estimat pels experts.

"Cal recordar que la major part del consum és de serveis i no de béns, però les tendències a l'alça del nombre de passatgers de les aerolínies, l'ocupació hotelera i la demanda dels restaurants a les últimes setmanes apunten a una àmplia fortalesa del despesa”, diuen des de Pantheon Macroeconomics.

A nivell empresarial, els comerços al detall Walmart (-2,89%) i Home Depot (+5,86%) han publicat els resultats del tercer trimestre, que han estat millors del previst. Precisament, els dos valors són protagonistes del Dow Jones 30, ja que el primer és el fanalet vermell mentre que el segon el lidera amb comoditat.

Parlant dels més destacats, Peloton despunta un 13% al Nasdaq després d'haver anunciat una nova oferta de 23,9 milions d'accions a 46 dòlars cadascuna, i per això espera obtenir 1.070 milions.

D'altra banda, JP Morgan ha demandat Tesla per una disputa sobre 162 milions de dòlars en productes d'inversió derivats, relacionats amb unes piulades publicades per Elon Musk el 2018.

HI HAURÀ RAL·LI DE NADAL A WALL STREET

Finalment, Tom Lee, cofundador i cap de recerca de Fundstrat Global Advisors, segueix veient potencial en l'S&P 500 malgrat les importants pujades registrades, superiors al 24% des de principis d'any. Així, espera que el sentiment alcista de Wall Street es mantingui fins a principis del 2022, i que l'S&P arribi als 5.000 punts.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,14% fins als 80,699 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,30% i es canvia a 1,1335 dòlars, a prop de mínims de 16 mesos contra el 'bitllet verd' . A més, l'unça d'or es deixa un 0,47%, fins als 1.857 dòlars. Per acabar, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,625%, i el bitcoin es deixa un 4,96%, fins als 60.765 dòlars.

Noticias relacionadas

contador