Wall Street es tenyeix de verd, amb l'S&P 500 en zona de màxims, per començar una setmana que estarà marcada per importants dades econòmiques i pel simposi sobre bancs centrals de Jackson Hole, que se celebrarà en format virtual a causa de l'avanç de la variant delta de la Covid-19 als Estats Units.
- 42.840,26
- -
L'esdeveniment, celebrat tots els anys per la Fed de Kansas City, s'ha convertit en una cita imprescindible per al mercat, pel fet que compta amb la participació dels principals banquers centrals del món.
Encara que, sens dubte, la compareixença més esperada serà la de Jerome Powell, el president de la Reserva Federal dels EUA (Fed), que participarà a través de videoconferència divendres a la tarda (horari espanyol).
Recordem que la setmana passada, les actes de l'última reunió de la Fed van indicar que diversos dels seus membres es plantejaven el tapering abans que finalitzés 2021, tot i que no hi havia un consens clar respecte a això.
En aquest sentit, el mercat vol conèixer de primera mà l'opinió de Powell, que sempre s'ha mostrat més partidari de mantenir els estímuls que de retirar-los, a causa de la incertesa sobre l'evolució de la pandèmia.
"La intervenció de Powell serà molt seguida per uns inversors als quals, en principi, la idea que la Fed comenci a fer marxa enrere en les seves polítiques monetàries ultra acomodatícies no els fa molta gràcia", expliquen des de Link Securities.
En la seva opinió, "no és el mateix que el banc central comenci a retirar estímuls monetaris causa de la fortalesa de l'economia que forçat per l'alta inflació. Aquesta ha de ser la clau per interpretar l'actuació de la Fed durant els pròxims mesos".
Un altre dels assumptes clau, i que està relacionat amb la política de la Fed, és l'evolució de l'economia. Les vendes al detall de juliol als EUA i la confiança al consumidor d'agost ja han mostrat una certa desacceleració de l'activitat.
En aquest sentit, divendres es publicaran les xifres d'ingressos i despeses personals del mes de juliol i l'índex de preus dels consumidors del mateix mes, l'anomenat PCE, que és la variable de preus més seguida per la Fed.
A nivell empresarial, Pfizer ha anunciat que ha arribat a un acord per comprar Trillium Therapeutics per 2.260 milions de dòlars. Després de conèixer-se la notícia, les accions del desenvolupador de medicaments contra el càncer es disparen i gairebé tripliquen el seu valor en borsa.
Seguint en la banda de les farmacèutiques, BioNTech i Moderna també es disparen amb alces del 10% i del 3%, respectivament, en el dia durant el qual s'espera que les entitats reguladores nord-americanes aprovin les dosis de reforç per a la població general. De moment, només ha rebut llum verda per a les persones immunodeprimides.
Així mateix, Virgin Orbit, companyia participada per Virgin Group de Richard Branson, sortirà a borsa amb una valoració de 3.200 milions de dòlars després de fusionar-se amb una SPAC. S'espera que aquest moviment atorgui a l'empresa una liquiditat de 483 milions de dòlars.
En altres mercats, el petroli West Texas puja més del 3,81%, fins als 64,51 dòlars. A més, l'euro s'aprecia un 0,32% i es canvia a 1,1733 dòlars. I l'unça d'or puja un 1,24%, fins als 1.806 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,262%. Finalment, el bitcoin puja un 3,08%, fins als 50.126 dòlars.