Els principals índexs de Wall Street comencen movent-se plans, sense una direcció clara, una sessió marcada pel petroli i per la temporada de resultats. Aquest dimecres ha estat el torn de Coca-Cola, que no ha arribat a les expectatives per la fortalesa del dòlar i la disminució de la demanda a Europa.
Les vendes de la firma nord-americana es redueixen per quart trimestre consecutiu, i el benefici net atribuït cau fins a 1.480 milions de dòlars, o 34 centaus per acció, la qual cosa significa un retrocés del 4,7% en comparació del mateix període de l'any passat, informa la CNBC. La xifra també queda un centau per sota de les previsions dels experts.
També haurem d’estar pendents de l'evolució de Yahoo, que va complir les expectatives en presentar els seus resultats aquest dimarts al vespre, però no va donar pistes sobre la venda del seu negoci, i d'Intel, amb un benefici net de 2.000 milions de dòlars per al primer trimestre i l'anunci que acomiadarà l’11% de la seva plantilla, al voltant de 12.000 empleats.
CAIGUDES DEL PETROLI
A més, el mercat vigila el que pugui passar amb el petroli en un dia en què cau al voltant d'un 2%. Els experts adverteixen que, després del fracàs de la reunió de Doha, hi ha molta especulació en relació amb els preus i una tendència a la baixa.
Aquest dimarts la matèria primera es va disparar més d'un 3%. L’impuls va ser provocat per una vaga indefinida a les petrolieres de Kuwait, on durant la jornada es va reduir fins a un 60% la producció, la qual cosa va restar 1,7 milions de barrils al mercat mundial.
No obstant això, ha estat un repunt efímer, ja que la vaga s’ha acabat i han tornat les caigudes. «A Doha vam veure la incapacitat dels productors per aconseguir un acord. Ara hi ha molta especulació, i també pressió a la baixa per als preus, com ha estat passant últimament», opina Ramón Morell, analista d’ETX Capital.
El president del Parlament iranià, Ali Lariyani, ha afirmat que els països productors de petroli, tant de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) com de fora, han d'arribar a un acord per estabilitzar el mercat. «Els països de l'OPEP i els que no formen part de l'OPEP han de prendre les decisions oportunes per calibrar aquesta qüestió», assenyala Lariyani.
POLÍTICA
En matèria política, les enquestes donen com a guanyadors Donald Trump i Hillary Clinton en les primàries dels dos grans partits nord-americans celebrades aquesta matinada a Nova York, que són clau per conèixer qui seran els candidats dels republicans i dels demòcrates.
Fora dels Estats Units, els inversors estaran atents a la reunió del Banc Central Europeu (BCE), pel seu possible impacte en l'euro/dòlar. No hi ha expectatives de noves mesures, encara que el discurs de Mario Draghi sí que podria moure el mercat si deixa les portes obertes a una possible baixada dels tipus a terreny negatiu en el futur per part de la institució.