- El mercat dóna una alta possibilitat que pugin els tipus aquesta setmana
- El sector tecnològic llasta el comportament del Nasdaq
Wall Street ha obert en negatiu, amb caigudes moderades en el cas del Dow Jones i l'S&P 500, però més pronunciades en el Nasdaq (-0,9%). Els inversors tenen una cita important aquesta setmana amb la reunió de la Reserva Federal dels EUA (Fed). Dimecres s'informarà de la decisió del banc central sobre una pujada de tipus, que actualment es troben en la forquilla de 0,75% -1%, a més, hi haurà roda de premsa posterior de la presidenta de l'organisme Janet Yellen. No obstant això, el mercat ja descompta aquesta possibilitat, ja que la probabilitat de la pujada és bastant alta.
- 43.870,35
- -
Els tres principals índexs de la Borsa de Nova York han obert amb caigudes, encara que en el cas del Nasdaq la caiguda ha estat més profunda. El sector de les tecnològiques és el que llasta a aquest índex, que divendres va tancar amb una important caiguda de l'1,8%.
Aquests valors tecnològics cotitzen en el pre-market amb caiguda del entorn de l'1% i així augmenten les seves pèrdues registrades divendres passat, quan, per exemple, Apple es va deixar un 3,8%. Les accions del fabricant de l'iPhone es deixen més d'un 1% en les negociacions del pre-market, després que Mizuho Securities hagi rebaixat l'acció de comprar a neutral, tenint en compte el millor dels casos té un preu en les accions. Amazon es deixa a prop d'un 2%, Facebook cedeix un 0,9%, Microsoft, un 1,53%, i Alphabet cau un 2,26%.
A més de la reunió de la Fed, els inversors també es fixen aquesta sessió en les eleccions que s'estan celebrant a Europa. Una d'elles són els comicis legislatius de França, on es va celebrar la primera volta aquest diumenge amb el triomf d’'En Marxa, d'Emmanuel Macron, amb un 32,3% dels vots.
El Regne Unit també és un punt clau, després de les eleccions de la setmana passada en què Theresa May, actual primer ministre del país, no va aconseguir majoria, de manera que el futur del govern del Regne Unit s'enfronta amb una major incertesa. El govern conservador ha de tenir una aliança amb el petit Partit de la Unió Democràtica d'Irlanda del Nord per tal d'assegurar una majoria parlamentària.
Pel que fa a dades macroeconòmiques, aquest dilluns es coneixerà l'últim anunci del pressupost federal.
En l'àmbit empresarial, una de les protagonistes és General Electric, ja que la companyia ha nomenat John Flannery com a president i CEO de la companyia després del cessament de Jeff Immelt d'aquest càrrec. Això no obstant, Immelt romandrà com a president fins a final d'aquest any. Les accions de la companyia cotitzen amb pujades properes al 3% al pre-market. No obstant això, GE ha caigut un 12% aquest any, en comparació amb un guany de 8,6% per a l'índex Standard&Poor 500.
D'altra banda, en el mercat de matèries primeres, el preu del petroli puja un 1,5% de mitjana, després de les declaracions del ministre de l'Aràbia Saudita. La crisi entre Aràbia Saudita, Egipte, Emirats Àrabs, Bahrain i Qatar no afectarà el preu del petroli, segons ha declarat el ministre d'Energia de l'Aràbia Saudita, Khalid A. Al-Falih, en declaracions a la CNBC. "Dins el mercat de l'energia, no hi ha canvis", ha dit Al-Falih. En el cas del barril de Brent, la pujada és de l'1,52% fins als 48,88 dòlars. D'altra banda, el barril de West Texas, de referència als EUA, avança un 1,48% fins als 46,51 dòlars.
A més, l'euro puja un 0,16% en el seu canvi amb el dòlar i ja 'val' 1,1214 'bitllets verds'. La rendibilitat del bo a 10 anys d'USA també puja fins als 2,222%. Per la seva banda, l'or cedeix un 0,35% fins els 1.267 dòlars.