ep estatua de la libertad nueva york
JOE CINGRANA - Archivo

Wall Street obre amb guanys moderats després de la publicació de la dada més important de la setmana: l'informe d'ocupació de maig als Estats Units.

  • 41.912,87
  • -

Després de la debilitat mostrada per la dada d'abril, quan l'economia nord-americana va crear 266.000 llocs de treball, molt per sota del milió anticipat, la dada de maig ha estat de 559.000 llocs de treball.

Una xifra superior, però que continua per sota del que esperava el consens, que n'anticipava una xifra de 671.000.

En positiu, la taxa d'atur ha caigut des del 6,1% fins al 5,8%, una mica millor que el 5,9% anticipat pels experts.

Recordem que la dada d'ocupació de la consultora ADP publicat aquest dijous va superar àmpliament els pronòstics, ja que va mostrar la creació de 978.000 llocs de treball, enfront dels 650.000 anticipats.

En qualsevol cas, el més interessant és la reacció del mercat i, sobretot, del deute públic. Perquè després de les bones dades d'ocupació i serveis publicades ahir, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys va repuntar fins a l'1,61%, cosa que va penalitzar Nasdaq, que va baixar un 1%. No obstant això, les dades publicades aquest divendres han tingut l'efecte contrari, i el rendiment del bo USA es relaxa fins a l'1,60%.

Recordem que els inversors temen que les bones dades econòmiques provoquin un repunt de la inflació i obliguin la Fed a retirar els seus estímuls, cosa que perjudica les accions de creixement, com les tecnològiques.

"Tot i la fortalesa de l'economia nord-americana en termes generals, cal veure una acceleració en la millora del mercat laboral per considerar la recuperació completa, i és per això que les dades d'ocupació són claus per determinar en quin moment s'anuncia i comença a instrumentar la retirada d'estímuls monetaris", assenyalen des de Renta 4.

Recordem que la Reserva Federal (Fed) es reuneix el proper 16 de juny i qualsevol comentari sobre l'inici del debat per retirar estímuls (tapering) serà analitzat molt a prop pels inversors.

A nivell empresarial, la Comissió Europea ha obert formalment una investigació sobre Facebook per considerar que distorsiona la competència al sector dels anuncis classificats.

En altres mercats, el petroli puja un 0,4%, fins als 69,13 dòlars. L'euro es deprecia un 0,1% i es canvia a 1,2111 dòlars, mentre l'unça d'or baixa un 0,1%, fins als 1.873 dòlars. I la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta lleugerament fins a l'1,63%. Finalment, el bitcoin baixa un 5%, fins als 36.527 dòlars.

Noticias relacionadas

contador