Wall Street cotitza amb compres moderades aquest dilluns després de les pèrdues de divendres i després de posar fi a una primera meitat de l'any de forts guanys impulsats pels valors relacionats amb la intel·ligència artificial (IA). Durant les properes sessions el focus dels inversors estarà posat sobre el mercat laboral i sobre la Reserva Federal (Fed), en una setmana que es presenta més curta del que és habitual, ja que el mercat obrirà dimecres mitja sessió i dijous romandrà tancat per la celebració del Dia de la Independència.
- 42.840,26
- -
"L'S&P500 i el Nasdaq van tenir un primer semestre estel·lar gràcies a l'extensió del repunt tecnològic. Seria saludable veure que el repunt s'ampliés a altres sectors, sempre que l'estreta amplitud augmenti el risc de vendes sobtades i brusques", valora Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.
És per això que, des de Link Securities, afirmen que "podem qualificar el comportament de la borsa nord-americana com una cosa enganyosa, ja que la majoria de valors/sectors han cedit terreny durant el segon trimestre de l'any".
Pel que fa a l'agenda macro, aquest dilluns es donaran a conèixer els PMI i els ISM manufacturers del mes de juny, mentre que dimarts serà el torn de l'enquesta d'ofertes de treball i rotació laboral (JOLTS) del maig. Dimecres, es publicaran les dades d'ocupació privada de l'ADP del juny, juntament amb les peticions setmanals de desocupació, i divendres l'informe d'ocupació oficial.
"Aquest informe és molt esperat pels inversors tenint en compte l'important paper que juga l'estat del mercat laboral del país en les decisions en matèria de política monetària de la Reserva Federal (Fed)", afegeixen des de Link Securities.
ARRENCA EL FÒRUM DE SINTRA
Aquest dilluns comença el Fòrum de Sintra, la trobada de bancs centrals organitzada pel Banc Central Europeu (BCE) a la ciutat portuguesa, i que s'estendrà fins al proper dia 3.
Amb el lema La política monetària en una era de transformació, els principals banquers centrals debatran sobre els desafiaments a què s'enfronta el sistema financer internacional i reflexionaran sobre la política monetària en una era de transformació.
En aquesta trobada hi participarà el president de la Fed, Jerome Powell, aquest dimarts. Una intervenció que serà seguida de prop pel mercat a la recerca de noves pistes sobre l'evolució de la política monetària del banc central nord-americà després de les últimes dades econòmiques.
Per als analistes de BNY Mellon, "l'atenció se centrarà sobre els comentaris de Powell sobre si ofereix noves idees atesa la feblesa recent de les dades econòmiques dels Estats Units. El president de la Reserva Federal clarament es va recolzar més en el mandat dual en comentaris recents i hi ha hagut dubtes sobre fins a quin punt creu en la necessitat d'una flexibilització al setembre. Si Powell tornés a equivocar-se en aquesta direcció, això podria pesar sobre els rendiments en espera de les ocupacions clau i les dades de l'IPC que s'acosten, cosa que convertiria el rendiment del dòlar en un risc notable durant la setmana".
EMPRESES I ALTRES MERCATS
Al pla empresarial, Boeing ha arribat a un acord definitiu per adquirir el fabricant nord-americà de fuselatges Spirit AeroSystems. La fusió és una transacció totalment en accions amb un valor de capital d'aproximadament 4.700 milions de dòlars o 37,25 dòlars per acció.
També ha estat notícia Meta després que la Comissió Europea hagi acusat la tecnològica d'infringir la Llei de Mercats Digitals (DMA) amb el seu model publicitari 'consent o paga'.
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,75% (82,03 dòlars) i el Brent avança un 0,80% (85,50 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,40% (1,0755 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,16% (2.335 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 4,449% i el bitcoin guanya un 1,50% (62.819 dòlars).