• Los títulos de LinkedIn abren la jornada con alzas del 48%
  • El Nasdaq es el índice que más cae, casi medio punto
Nasdaq, portada,

Els tres principals índexs de la Borsa de Nova York han obert amb lleus caigudes després de la notícia que Microsoft compra LinkedIn per 26.200 milions de dòlars. La notícia ha disparat la cotització de la xarxa social, però fa que caigui el gegant tecnològic i llastri el Nasdaq, l'índex que es mou en l'obertura amb majors reculades, propers al mig punt. La Reserva Federal (Fed) és l'altra fita que vigilen els inversors davant la reunió d'aquest dimecres.

  • 21.088,03
  • -0,09%

El sentiment dels inversors està marcat per aquesta sorprenent operació. "L'equip LinkedIn ha crescut a través d'un negoci fantàstic, centrat a connectar els professionals del món", ha assegurat Nadella. "Junts podem accelerar el creixement de LinkedIn, així com Microsoft Office 365 i Dynamics", ha afegit. Després de l'anunci de la compra, les accions de Microsoft cauen més d'un 4%, mentre que les de LinkedIn es disparen un 48%.


Cal tenir en compte, això sí, que en l'acumulat de l'any els títols de LinkedIn perdien fins a aquest dilluns un 41,76%. Un fort moviment a la baixa que es deu al retrocés del 44% el dia que presentava resultats de l'últim trimestre de 2015, a causa de la decepció que va suposar les seves previsions d'ingressos per valor de 820 milions de dòlars entre gener i març, i un benefici per acció (BPA) de 55 centaus. En una sessió, va esborrar 10.000 milions del seu valor borsari i, fins que no es va conèixer l'acord de compra, era de 17.500 milions. Per la seva banda, Microsoft cau en 2016 un 7%, amb una capitalització borsària per sobre dels 400.000 milions.


ONADA DE VENDES A LES BORSES


La Borsa de Nova York estén així les pèrdues a Europa, on els principals índexs cotitzen amb retrocessos de més de l’1%, i de les borses asiàtiques, que van tancar amb caigudes de més del 3% al Japó i la Xina. Les dades de vendes detallistes i de producció industrial al gegant asiàtic, amb augments del 10% i del 6% al maig, en línia amb les previsions, no han aconseguit evitar aquests moviments. Al mercat de matèries primeres, el petroli corregeix entorn de l’1%, mentre que l'euro cotitza amb lleus guanys fins a 1,126 dòlars.


L'aversió al risc ha augmentat en renda variable davant la proximitat del Brexit, i mentre el mercat espera a la Reserva Federal (Fed), que dimecres donarà a conèixer la seva decisió de tipus del mes de juny amb discurs posterior de la seva presidenta, Janet Yellen. “Travessarem una setmana d’espera tibant a causa de la incertesa pel que fa al referèndum sobre el Brexit del 23. Això significa que tant aquesta setmana com la propera seran de tensió en augment, d'amor creixent pels bons (les compres del BCE ajuden també), de retrocessos de borses (ningú no les vol en aquestes circumstàncies) i d'apreciació del ien, que tornarà a actuar de refugi visceral en aquest context”, expliquen els analistes de Bankinter. "El Brexit seria una espècie de xoc, de 'cigne negre' per a Europa i no es pot dissenyar una estratègia d'inversió considerant que el 'cigne negre' pansa a ser l'escenari central", afegeixen.

contador