• La Xina torna a decepcionar: les exportacions del gegant asiàtic van registrar al juliol un retrocés interanual del 4,4%
  • Les nòmines no agrícoles van registrar un increment de 255.000 nous llocs de feina davant dels 180.000 esperats
wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Els índexs de Wall Street, que el divendres van tancar amb pujades, han obert a l'alça per continuar amb el camí marcat per Europa i Àsia aquest dilluns. No obstant això, unes hores després d'obrir, la borsa nord-americana ha canviat de tendència i els tres índexs registren pèrdues. En concret, el Dow Jones cau un 0,12% fins als 18.521 punts, mentre que el S&P 500 cedeix un 0,08% fins als 2.181 punts. Per la seva banda, el Nasdaq és el que registra major caiguda: un -0,21% fins als 5.210 punts.

  • 44.860,31
  • -
  • 20.922,90
  • 0,57%

El S&P 500 i el Nasdaq van aconseguir tancar en màxims històrics el divendres, després que l'informe d'ocupació mostrés un increment de 255.000 ocupacions al juliol, molt superior als 180.000 que s'esperaven. Aquesta dada podria actuar com a punt d'inflexió perquè la balança s'inclini cap a una pujada de tipus d'interès per part de la Reserva Federal (Fed) abans que finalitzi l'any.

"Venim d'una forta sessió després de les sòlides dades econòmiques del divendres, i els mercats necessiten justificar l'exposició addicional a les accions", ha dit Andre Bakhos, director gerent de Janlyn Capital en Bernardsville, New Jersey, segons recull Reuters. "Sembla que existeix una evidència que les accions són l'únic joc a la ciutat en aquest moment".

Les exportacions del gegant asiàtic van enregistrar al juliol un retrocés internaual del 4,4%

Per la seva banda, Xina torna a decebre. Les exportacions del gegant asiàtic van enregistrar al juliol una reculada interanual del 4,4%, enfront del descens del 4,8% observat un mes abans. De fet, han caigut en 12 dels últims 13 mesos. Malgrat aquestes males dades comercials, l'impacte ha estat moderat en les borses gràcies a l'informe d'ocupació dels EUA, les dades del qual van ser molt millors de l'esperat i van insuflar confiança sobre la fortalesa de l'economia nord-americana.

El dòlar s'ha mantingut estable al seu encreuament amb l'euro durant la primera sessió de la setmana, i després del toc de campana a Wall Street un euro es canvia per 1,1085 dòlars. Mentrestant, el petroli Brent puja entorn del 2% i supera els 45 dòlars per barril. Ho fa després que el president de l'OPEP, l'Organització dels Països Exportadors de Petroli (OPEC, per les seves sigles en anglès), hagi comentat que espera una pujada del preu del petroli en la part final d'any, ja que espera un "augment de la demanda" de cru durant el "tercer i quart trimestre de 2016".

Llegiu també: ¿Volverá el petróleo a los 100 dólares? La OPEP y el oscuro escenario que anticipa House of Cards

En el plànol empresarial, l'americana Delta Air Lines, ha anunciat aquest matí que han tingut una caiguda dels seus sistemes informàtics que ha obligat a retardar els seus vols a causa de la impossibilitat de facturar dels passatgers. La companyia, que està tractant de resoldre l'incident "el més aviat possible" ha advertit als seus passatgers que han de comprovar l'estat del seu vol abans d'anar a l'aeroport fins que solucionin el problema. Els vols ja en ruta de la companyia no s'han vist afectats.

contador