ep archivo   march 22 2020   new york new york united states deserted wall street and new york stock
Jonathan Alpeyrie - Archivo

Wall Street registra una lleugera caiguda després del tancament alcista de dilluns, que va permetre als índexs novaiorquesos acostar-se encara més als seus màxims històrics.

  • 43.870,35
  • -

Els inversors segueixen pendents de la guerra a Ucraïna i les sancions addicionals que preveu aprovar la Unió Europea contra Rússia, després de l'horror i els crims de guerra descoberts després de la retirada de les tropes russes de ciutats properes a Kíiv, com ara Butxa.

A més, el Departament del Tresor dels Estats Units impedirà a Rússia pagar el seu deute en dòlars a través de comptes en bancs nord-americans, tal com ha fet des que va començar la invasió.

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en castellà).

D'altra banda, els confinaments massius decretats a la Xina per contenir l'onada de Covid-19 que afecta el gegant asiàtic estan creant nous colls d'ampolla als ports. Això provocarà tensions addicionals a la cadena de subministrament i suposarà una nova pressió addicional per a la inflació.

A l'escena econòmica, la referència fonamental de la setmana són les actes de la reunió de la Fed, celebrada el 16 de març i que es publicaran aquest dimecres. La Fed va llançar un missatge dur ('hawkish') i Powell va anticipar la reducció de balanç (possiblement a la reunió del 4 de maig) perquè la discussió estava avançada, cosa que confereix més interès a les actes", afirmen els experts de Bankinter.

"La Fed busca controlar la inflació i considera que l'economia i el mercat laboral es mantenen prou forts per assimilar l'enduriment de les condicions financeres", afegeixen. No obstant això, la inversió de les corbes de rendiment entre els bons a curt i llarg termini indica un risc de recessió elevat durant els propers 6-18 mesos.

Per als estrategs de Morgan Stanley, el rebot de les borses des dels mínims de març és un "ral·li dins d'un mercat baixista", cosa que ha deixat un mercat "sobrevenut". Segons la seva opinió, el que és correcte és adoptar "una posició defensiva".

"No creiem que hi hagi una recessió aquest any. Però potser al proper any sí. Els mercats operaran a la defensiva", ha afegit el seu estrateg en cap, Mike Wilson.

Tot i això, els analistes de JP Morgan han recordat que l'S&P 500 sol pujar de mitjana un 15% des que es produeix la inversió de la corba de tipus, per la qual cosa es mantenen constructius amb les borses almenys per als propers sis mesos.

Així mateix, aquesta jornada s'ha conegut el del PMI del sector serveis dels EUA que ha arribat als 58,3 punts al març, xifra que suposa un lleuger repunt respecte als 56,5 de febrer, però en línia amb els 58 estimats pel consens.

En altres mercats, el barril de cru West Texas rebota un 0,77% (104,08 dòlars), i el barril Brent avança un 0,66% (108,24 dòlars), mentre que l'euro es deprecia un 0,07% (1,0962 dòlars). A més, l'unça d'or s'aprecia un 0,32% (1.940 dòlars). Finalment, el bitcoin repunta un 1,2% (46.397 dòlars); i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins al 2,454%.

Noticias relacionadas

contador