ep archivo   march 22 2020   new york new york united states deserted wall street and new york stock
Jonathan Alpeyrie - Archivo

Wall Street registra signe mixt després del rebot de dimarts, després de descomptar una nova tanda de resultats empresarials. Els inversors segueixen pendents de la guerra a Ucraïna mentre es preparen per a un període de menor creixement i inflació elevada, a causa de l'impacte del conflicte bèl·lic, tal com han anticipat l'FMI i el Banc Mundial.

  • 41.986,83
  • -

En aquest sentit, Tobias Adrian, director de mercats monetaris i de capital de l'FMI, ha comentat que "hi ha el risc de més vendes massives" a les borses per "l'enduriment monetari" dels bancs centrals.

"No em sorprendria si veiéssim un reajustament de les valoracions d'actius en el futur i això podria ser tant als mercats de valors com als corporatius: mercats de bons i mercats sobirans", ha explicat en declaracions a CNBC.

L'FMI ​​ja va anticipar aquest dimecres el risc que una inflació més elevada del previst obligui la Reserva Federal (Fed) a apujar els tipus d'interès fins a uns nivells restrictius per frenar els preus, en un moment d'elevada incertesa geopolítica.

NETFLIX S'ENFON DESPRÉS DELS SEUS RESULTATS

A més, el mercat descompta els resultats empresarials que es coneixen. El protagonista negatiu del dia és Netflix, que s'enfonsa més del 30% després de comunicar una caiguda inesperada de subscriptors, que posa de manifest la intensa competència d'altres plataformes a l'hora de captar nous clients.

En positiu, Procter & Gamble puja després de superar previsions amb els resultats, ja que ha estat capaç de contrarestar l'augment dels costos amb pujades de preus als seus productes per a la cura personal.

Un altre valor important que puja després de publicar les xifres i superar els pronòstics és el gegant tecnològic IBM.

Després del tancament de la sessió, serà el torn de Tesla, el fabricant mundial més gran de cotxes elèctrics. Els inversors volen conèixer quines són les previsions de la companyia i l'impacte dels confinaments a la Xina en el ritme de producció, així com dels problemes a la cadena de subministrament.

RÚSSIA SEGUEIX ATACANT EL DONBÁS

Al front bèl·lic, l'ofensiva de Rússia a l'est d'Ucraïna està provocant una catàstrofe humanitària a ciutats com Mariúpol, mentre que altres països com Finlàndia segueixen endavant amb els seus plans per integrar-se a l'OTAN, un moviment que pot augmentar encara més la tensió entre Occident i el Kremlin.

De moment, s'allunya la perspectiva d'algun tipus d'acord que posi fi al conflicte, ja que Putin busca aprofitar l'avantatge estratègic per controlar el Donbàs i establir un corredor fins al mar Negre. Fins que no aconsegueixi aquest objectiu, no és previsible que accedeixi a negociar.

A l'escena econòmica, es publicarà el Llibre Beix de la Fed, que recull l'evolució de l'economia nord-americana a les principals regions del país. Les referències a la inflació i al ritme de creixement seran els més destacats del document.

En altres mercats, el barril de cru West Texas repunta un 0,85% (103,44 dòlars) i el barril Brent avança un 0,79% (108,05 dòlars), mentre l'euro s'aprecia un 0,47% (1,0837 dòlars). A més, l'unça d'or cau un 0,50% (1.949 dòlars). Finalment, el bitcoin avança un 1,31% (41.998 dòlars); i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,892%.

Noticias relacionadas

contador