ep archivo   march 22 2020   new york new york united states deserted wall street and new york stock
Jonathan Alpeyrie - Archivo

Wall Street registra signe mixt després del rebot de dilluns, que va ser més important en el Nasdaq, l'índex que acumula més pèrdues als EUA des del començament d'any.

  • 20.776,23
  • 0,17%

Els inversors ja es preparen per a les decisions que preveu anunciar la Reserva Federal (Fed) aquest dimecres, quan acabi la reunió monetària. El mercat espera una pujada dels interessos de 50 punts bàsics (la primera d'aquesta magnitud des del 2000) i una reducció del balanç d'uns 100.000 milions de dòlars a partir d'aquest mateix mes.

Aquest enduriment monetari, necessari per lluitar contra l'elevada inflació, fa témer els inversors que es produeixi un menor creixement econòmic en els propers mesos, a causa de la guerra a Ucraïna i la política de tolerància zero a la Xina contra la Covid-19.

Es tracta de dos factors exògens que no poden ser contrarestats per la política monetària de la Fed, però el banc central americà està obligat a iniciar l'enduriment quantitatiu (QT), cosa que deixa les borses sense el suport monetari que han tingut des de la crisi financera del 2008.

La Reserva Federal australiana (RBA) ha pujat els tipus per primera vegada des del 2010, un nou organisme que es veu obligat a ser més dur per lluitar contra la inflació, com també ho serà aquesta setmana el Banc d'Anglaterra.

Això és el que explica el feble comportament de la renda variable nord-americana des del començament d'any, encara que alguns operadors no descarten un fort ral·li en les properes sessions, a causa de l'extrema supervenda al mercat.

Per anàlisi tècnica, els nivells que cal vigilar són els mínims anuals que es van marcar aquest mateix dilluns. Per exemple, l'S&P 500 va arribar a caure fins als 4.062 punts (mínims des del maig de l'any passat), encara que va tancar als 4.155 punts. I el Nasdaq va caure fins als 12.200 punts, però va tancar per sobre dels 12.500 punts. Perdre aquests mínims seria un senyal molt preocupant. Recordem que l'S&P 500 va tancar el primer quadrimestre amb una caiguda superior al 13%, el pitjor comportament en aquest període des del 1939.

Pel que fa al selectiu tecnològic, l'analista de Bolsamanía, César Nuez, assenyala que l'abandonament del suport dels 13.000 punts és “és un senyal molt dolent ja que ens confirma un canvi de tendència després de la formació d'una retirada temporal a la mitjana de 200 sessions". "Encara que a curt termini podríem acabar observant algun rebot, tot sembla indicar-nos que podríem veure un atac al suport dels 12.200 punts. No observarem ni el més mínim senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota dels 13.542 punts", afegeix aquest expert.

CITI, RESPONSABLE DEL FLAIX CRAC

Citigroup ha confirmat que la seva taula de negociació de Londres va estar darrere del flaix crac que van registrar ahir les borses europees, a causa d'una caiguda sobtada del 8% a la Borsa d'Estocolm. "Al matí, un dels nostres operadors va cometre un error en ingressar una transacció. En qüestió de minuts, vam identificar l'error i el vam corregir", va afirmar un portaveu de l'entitat.

En aquest sentit, recordem que Suècia té previst sol·licitar el seu ingrés a l'OTAN els propers dies al costat de Finlàndia, cosa que pot augmentar les tensions geopolítiques amb Rússia, que segueix atacant l'est i el sud d'Ucraïna.

D'altra banda, la directora executiva Jane Fraser ha dit que Citi està en un "diàleg actiu" amb compradors potencials de les seves operacions de banca comercial i de consum al mercat rus.

El barril de cru West Texas cau un 1,95% (103,11 dòlars) i el barril Brent baixa un 1,93% (105,50 dòlars), mentre l'euro s'aprecia un 0,52% (1,0559 dòlars). A més, l'unça d'or es deixa un 0,08% (1.862 dòlars). Finalment, el bitcoin retrocedeix un 0,57 (38.238 dòlars), i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,92% després de superar aquest dilluns el 3% per primer cop des del 2018.

Noticias relacionadas

contador