traders-wall-street-marches-bourse
42.175,11
  • -
  • -

Wall Street continua de dolç en registrar noves pujades i, per extensió, nous rècords històrics. Els inversors segueixen comprant després de conèixer les dades mensuals d'ocupació. L'atur als EUA es va mantenir al desembre al 3,5%, és a dir, mínims de fa 50 anys.

No obstant això, l'economia va crear 145.000 llocs de treball, una xifra que s'ha situat per sota del pronòstic de 164.000 llocs de treball. A més, el salari mitjà ha repuntat a un 2,9% en taxa interanual, per sota del 3,1% anticipat, mentre la taxa de participació al mercat laboral es va mantenir al 63,2%.

Els experts de Pantheon Macroeconomics consideren que les dades són millors del que semblen a primera vista, ja que "el punt clau és que el creixement de l'ocupació s'està comportant molt millor del que anticipava una gran quantitat d'indicadors a finals de l'estiu i durant la tardor".

Aquests experts destaquen que la creació d'ocupació mitjana durant l'últim trimestre de 2019 ha estat de 184.000 llocs de treball mensuals, una xifra que consideren "molt sòlida" i que pot mantenir-se durant el primer trimestre. A més, esperen que la taxa d'atur segueixi baixant fins al 3% durant l'any i afegeixen que l'absència de pressions inflacionistes en els salaris permetran a la Fed mantenir els tipus sense canvis durant els pròxims mesos, tal com ha anticipat el banc central.

Dins de l'àmbit empresarial, atenció a Apple. Els de Cupertino van disparar les vendes del seu iPhone un 18% a la Xina només el desembre. Aquesta bona notícia impulsa els títols de la tecnològica dirigida per Tim Cook. fins a nous rècords per sobre de 311 dòlars, amb un valor en borsa de 1,37 bilions de dòlars.

A més, les accions de Facebook també marquen màxims històrics a prop de 220 dòlars per acció, la qual cosa atorga a la xarxa social una valoració de 624.000 milions de dòlars.

Pel que fa a l'Orient Mitjà, les últimes informacions segueixen sense ser realment aclaridores. D'una banda, el primer ministre canadenc, Justin Trudeau i fonts del Pentàgon van assegurar dijous que va ser un míssil iranià la causa de l'abatiment del Boeing 737 que va provocar la mort de 176 persones. Però el govern iranià ho nega i atribueix el succés a un error tècnic.

En matèria comercial, Donald Trump ha tornat a deixar caure que l'acord de fase dos amb la Xina pot esperar fins després de les eleccions presidencials nord-americanes. Amb tot, la setmana que ve està previst que el viceprimer ministre del gegant asiàtic, Liu He, viatji a Washington per signar la primera part del pacte aranzelari entre les dues majors economies del món.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,8%, fins als 59,05 dòlars, mentre l'unça d'or cau un 0,16%, fins als 1.551 dòlars. Tots dos actius s'han corregit durant els últims dies conforme s'han anat reduint les tensions geopolítiques entre els EUA i l'Iran. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,1% i es canvia als 1,1096 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau a l'1,84% i la del bo a 2 anys baixa fins a l'1,58%.

Noticias relacionadas

contador