traders-dudan-cotizacion-wall-street
Reuters
42.732,13
  • -
  • -

Wall Street augmenta guanys i marca nous rècords després de conèixer les dades positives del sector serveis nord-americà, que suposa dos terços del PIB i és fonamental per al creixement econòmic. Aquest dilluns, la Borsa de Nova York va tancar a màxims històrics per l'esperança d'un acord comercial entre la Xina i els EUA. L'S&P 500 acumula un guany anual del 22%; Nasdaq avança un 27% i el Dow Jones, un 18%.

Sobre l'evolució del sector serveis, el consens esperava que l'ISM d'octubre pugés fins als 53,2 des de 52,6 el setembre, nivell que va suposar mínims de tres anys. La dada d'octubre ha superat els pronòstics en repuntar fins a 54,7.

ACTUALITAT EMPRESARIAL

Dins del front empresarial, la plataforma de transport urbà Uber va publicar ahir uns resultats trimestrals pitjors del que s'esperava i cau un 5% pels dubtes sobre la seva rendibilitat futura.

La pèrdua neta trimestral de 1.200 milions de dòlars inclou una compensació en accions de 401 milions de dòlars. Aquest any, ha publicat una pèrdua superior a 7.000 milions.

El conseller delegat, Dara Khosrowshahi, ha assenyalat que espera aconseguir un Ebitda positiu el 2021, en un intent per reduir els temors del mercat sobre la seva rendibilitat.

LA XINA I ELS EUA SEGUEIXEN NEGOCIANT

L'anomenat acord comercial de 'fase u' entre la Xina i els EUA està a l'abast dels dits, però, la seva consecució no està exempta d'obstacles.

Segons informacions de diversos mitjans nord-americans, Pequín pressiona Donald Trump perquè elimini més aranzels, essencialment la tanda imposada el setembre, com a part d'aquest tracte. S'espera que l'acord, que pot ser signat a finals d'aquest mes per Trump i el president xinès, Xi Jinping, a un lloc encara per determinar.

A més, l'acord inclourà un compromís dels EUA d'eliminar els aranzels programats pel 15 de desembre, sobre l'entorn de 156.000 milions d'importacions xineses, incloent-hi telèfons mòbils, ordinadors portàtils i joguines. Fonts de Washington han assenyalat que aquesta tanda d'impostos que ha de imposar-se el 15 de desembre s'està considerant com a part de les negociacions, així com una cimera bilateral aquest mateix mes per a la signatura.

MORGAN STANLEY NO SE'N FIA

La sensació és que les incerteses que han frenat el creixement global comencen a evaporar-se. No obstant això, Morgan Stanley, un dels majors bancs d'inversió del món, no acaba de veure clara la situació.

"L'S&P 500 ha tornat a marcar màxims. Però amb un lideratge encara més gran dels valors defensius, els inversors haurien de romandre cautelosos respecte a una reacceleració del creixement", afirmen aquests experts.

En la seva opinió, el mercat segueix enviant un "clar missatge" que encara està preocupat sobre el creixement fins i tot si l'S&P 500 flirteja amb nous rècords.

"El nostre Índex de Demanda de Risc Global ha tornat a nivells extrems i l'S&P està a prop del sostre del canal que ha estat dibuixant durant els últims anys", assenyalen. "Per això", opinen que "ara hi ha un elevat risc d'una correcció a nivell d'índex". En aquest escenari, Morgan Stanley aposta per grans valors com Walt Disney, Humana, Coca Cola, Microsoft, Philip Morris, Procter & Gamble i T-Mobile US.

A altres mercats, el petroli West Texas repunta un 1,1%, fins als 57,18 dòlars, malgrat que l'OPEP ha reduït la seva previsió per a la demanda mundial de cru. A més, l'euro es deprecia un 0,3%, fins als 1,1092 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,84%, mentre el rendiment del bo a 2 anys avança fins a l'1,62% i el del bo a 3 mesos puja a l'1,54 %.

contador